GÜNDEM 4.10.2024 23:28:26 0
Ziya Gökalp’in Fikirleri Günümüzde de Rehber Olmaya Devam Ediyor

Vali Yiğitbaşı, Ziya Gökalp Sempozyumu’nda
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türk Tarih Kurumu, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen "Ölümünün 100. Yılında Ziya Gökalp ve Sosyoloji Sempozyumu"na katıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlik, Ziya Gökalp’in fikirleri ve sosyolojik bakış açısına odaklanıyor.


 

Ziya Gökalp’in Fikirleri Günümüzde de Rehber Olmaya Devam Ediyor
Sempozyumda konuşan Vali Yiğitbaşı, Ziya Gökalp’in, Türk düşünce tarihinin en önemli isimlerinden biri olduğunu belirterek, Gökalp’in fikirlerinin ve sosyolojik yaklaşımlarının günümüzde de geçerliliğini koruduğunu vurguladı. Yiğitbaşı, “Sempozyum, Gökalp’in düşüncelerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyacaktır” dedi.


 

Sempozyum 16 Oturumda Gerçekleşecek
6 Ekim’e kadar devam edecek olan sempozyumda, toplam 16 oturum düzenlenecek. Etkinlik, akademik çevrelerde Ziya Gökalp’in sosyolojiye olan katkılarını ve Türk toplumuna sunduğu fikirleri geniş bir perspektiften incelemeye olanak sağlayacak.

 


 

Ziya Gökalp’e Saygı ve Rahmetle
Sempozyumda, Ziya Gökalp’i saygı ve rahmetle andığını dile getiren Vali Yiğitbaşı, Gökalp’in, Türk düşünce dünyasına sunduğu katkıların sonsuza kadar hatırlanacağını ifade etti.



#ZiyaGökalp #SosyolojiSempozyumu #AfyonKocatepeÜniversitesi #TürkDüşünceTarihi #TürkTarihKurumu #İstanbulÜniversitesiSosyoloji