GÜNDEM 30.08.2022 12:17:00 0
Vali Yiğitbaşı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğinde, büyük fedakârlık ve destansı mücadelesi ile dünya tarihine altın harflerle kazınan ve kurtuluş savaşını galibiyetle bitirmemizi sağlayan Büyük Taarruz ’un 100. yıl dönümünü ve bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.

 

Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen Amasya, Erzurum ve nihayetinde Sivas’ta alınan önemli kararlar sürecinde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere ulaşmıştır. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt savaşıyla Anadolu’yu yurt yapan bu millet, 26 Ağustos 1922’de başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Anadolu’nun yurt kalmasını sağladı. Bu topraklarda Kocatepe’de yakılan İstiklal meşalesi tüm ülkemizi aydınlattı. Milli mücadelenin zaferle neticelenmesinde çok büyük rolü olan ve Anadolu’nun en kadim şehirlerinden olan Afyonkarahisar, hiç şüphesiz cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve sağlamlaştırıldığı topraklardır.

 

Bugün milletimiz böylesi yüce kahramanlıklarla, fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne dört elle sarılmakta, tüm değerlerimizin ışığında bilim ve teknolojiden yararlanarak müreffeh yarınlara doğru emin adımlarla ilerlemektedir.

 

Anadolu’nun her karış toprağında olduğu gibi Afyonkarahisar’ında her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. Bu gurur, zaferin başkenti Afyonkarahisar’ın ve necip milletimizindir. Bende bu şanlı topraklarda, böylesine zafer gururu taşıyan insanlara hizmet etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.

 

Anadolu’yu canıyla kanıyla bizlere vatan kılan ve bu uğurda büyük bir cesaret ve kararlılıkla mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.  30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.


Haber Kaynak : Beyaz Belge