SİYASET 18.05.2024 10:49:28 0
TASARRUF PAKETİ İKTİDARIN İSRAFININ İTİRAFIDIR

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketi açıklaması ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, “Ülkemiz maalesef itibardan tasarruf olmaz diyerek bugüne kadar müthiş bir israfın içindeydi. Artık deniz bitince şimdi önlem almaya başladılar.” dedi.

Partisinin Aylık İl Divan toplantısında açıklamalarda bulunan Karataş, ‘’Normal şartlarda başlangıç için küçük de olsa bu tasarruf tedbirlerini bu tasarruf paketini olumlu olarak karşılıyoruz. 

Kamuda tasarruf yapmak istiyorsak, önce 'itibardan tasarruf olmaz' zihniyetinden kurtulmamız gerekiyor’’ dedi.

İKTİDAR VATANDAŞIN KEMERİNİ SIKMAK İSTİYOR

Başkan Karataş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Normal şartlarda başlangıç için küçük de olsa bu tasarruf tedbirlerini bu tasarruf paketini olumlu olarak karşılıyoruz. 

Ancak bu düzenlemelerde yer alan bir takım maddelerin yine vatandaşın kemerini sıkmak amacını taşıdığını görüyoruz. 

Ülkeyi yönetenler israftan kaçınmadıkları müddetçe bu tedbirlerin başarılı sonuçlar vermesi asla mümkün değildir. 

Ölçüsüzce yapılan harcamaların külfetini, yükünü vatandaşa çektirmek yerine daha ölçülü bir şekilde kamu kaynaklarının kullanılmasını tercih etmek sorumluluk bilincinin gereğidir. 

22 yıllık israf düzeninin acı reçetesi olarak önümüze böyle bir tasarruf paketi sunulmuştur. 

Şimdi bir kez daha kanseri aspirinle tedavi etmek gibi sadece kamuda ortaya çıkan bir takım tepki birikiminin bastırılması amacına yönelik bir tedbir paketiyle karşı karşıya bulunuyoruz.’’

KAMUDA EMANET BİLİNCİ HAKİM OLMALIDIR!

‘’Ferasetin kaybolduğu bir siyaset anlayışının hakim olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Ülkemizde her şeyden önce bir zihniyet değişikliği meydana gelmeden ekonomik istikrara, refah seviyesine yükselmesi mümkün değildir. 

Çünkü kamu malı dediğimiz şey esasen iktidarlara milletimiz tarafından emanet olarak teslim edilen kaynaklardır. 

Kamu parası dediğimiz ve herkesin alın teriyle elde etmiş olduğu değerlerin bir kısmını vergi olarak intikal ettirdiğimiz zaman bunun yine kendilerine emanet bilinci içerisinde hareket etmeleri gerekmektedir. 

Dolayısıyla da bu emanet bilinci yerleşmediği ve bunu sağlayacak olan bir zihniyet değişikliği gerçekleştirilmediği müddetçe Türkiye çok daha bir takım sıkıntılarla karşı karşıya gelecektir.

ÜRETİME DAYALI YATIRIMLARA YÖNELMELİYİZ

Karataş sözlerine şöyle devam etti; ’’Saadet Partisi olarak dünden bugüne ısrarla söylediğimiz şeyler şunlardır; Kamuda tasarruf yapmak istiyorsak, önce 'itibardan tasarruf olmaz' zihniyetinden kurtulmamız gerekiyor. 

Seçim odaklı ve göstermelik birkaç adımdan ibaret bu adımların dertlerimize derman olması mümkün değildir. Üretime dayalı olmayan, yanlış yatırımların derhal durulması gerekmektedir. 

Üretici yani üretime yönelik verimli yatırımlar olmadan sadece gösterişe yönelik yatırımların bu ülkeye herhangi bir fayda temin etmeyeceğini herkes bilmektedir. 

Tüm sorunlar, ancak şeffaf, hesap verilebilir ve adil bir yönetim anlayışıyla çözülebilir.’’

#TasarrufPaketi #KamuIsrafı #SaadetPartisi #BeytullahKarataş #Ekonomikİstikrar #ÜretimeYatırım #ŞeffafYönetim


Haber Kaynak : Beyaz Belge