Afyonkarahisar'ın Sultandağ ilçesinde yaşanan zirai don felaketi, bölgedeki meyve üreticilerini olumsuz etkiledi. Türkiye'nin en büyük vişne ve kiraz üretim merkezlerinden biri olan Sultandağı'nda, çiftçiler bu yıl yaklaşık %100 ürün kaybı yaşadı.
Sultandağ ilçesinde yaşanan don sadece meyve verimini değil, aynı zamanda bölge ekonomisini de derinden etkiledi. Esnafların ticareti ve üreticilerin geçimi olumsuz etkilendi. Bölgedeki çiftçiler, gelecek yıl da benzer bir durum yaşanması ihtimaline karşı endişelerini dile getiriyorlar.
Bölge halkı, yetkililerden acil olarak afet bölgesi ilan edilmesini, borçlarının ertelenmesini ve zararlarının tespit edilerek sigorta kapsamında ödeme yapılmasını talep ediyor. Ayrıca diğer üreticilere de destek olunması gerektiğinin altını çiziyorlar.
Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, ilçe teşkilatıyla birlikte Sultandağı'nda esnafları ve hemşehrilerini ziyaret etti. Ziyaretlerde çiftçilerin yaşadığı sorunları dinleyen Karataş, partilerinin her zaman çiftçinin, üreticinin ve esnafın yanında olmaya devam edeceğini belirtti. Saadet Partisi olarak, bölgedeki çiftçilere destek olmak için gerekli girişimlerin yapılacağını vurguladı.
Sultandağı'ndaki don felaketi, bölge ekonomisi için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Yetkililerin hızlı ve etkili bir şekilde harekete geçerek üreticilere destek olması, bölgenin ekonomik kalkınması açısından büyük önem taşıyor.