SİYASET 1.07.2024 17:50:12 0
Sinan Ateş Davasında İlk Duruşma Yapıldı

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ilk duruşmada, sanıklar ve müştekiler hazır bulundu. Duruşmaya yoğun güvenlik önlemleri altında çok sayıda siyasi isim katıldı.

Duruşma Başladı

Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki büyük duruşma salonunda yapıldı. 

Duruşmaya 22 tutuklu sanık ve avukatları, davanın müştekisi Selman Bozkurt ile Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş katıldı. 

Duruşmayı izleyenler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve çok sayıda milletvekili ve siyasi isim de yer aldı. 

MHP’nin avukatlarının da duruşmaya katılarak mahkemeye bir dilekçe vermesi bekleniyordu. Cezaevi çevresinde ve içerisinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Sanıkların İfadeleri

Duruşmada sanıklardan Doğukan Çep, Sinan Ateş ile parasal bir anlaşmazlık yaşadığını belirterek, "Tetikçi değil kardeşim. Benim tetik parmağım da iyi çalışıyor.

Kendim de gidebilirdim. Çok PKK’lı ve MLKP’li öldürdüm" dedi. Çep, tahliye talebinde bulunmazken, suikastle ilgili yayınlardan dolayı Sözcü gazetesi ve Halk TV’ye de tepki gösterdi.

Sanıklardan Eray Özyağcı ise Sinan Ateş’in sadece ayaklarına ateş ettiğini, ancak kaçarken “Reisi vurduk” seslerini duyduğunu ifade etti. 

Özyağcı, olay günü Çukurambar’a Vedat Balkaya ile gittiğini belirtti.

Müşteki Avukatlarının Soruları

Müşteki avukatlarından biri, Doğukan Çep’e “Başkalarının alacak verecek işlerini çözdüğünüzü anlatıyorsunuz. 

Peki alacağınız olduğunu söylediğiniz Sinan Ateş meselesinde neden kendiniz değil de bir tetikçi gönderdiniz?” diye sordu. Çep bu soruya, "Paramı alamayınca 'Ben bunu ayaklardan vuracağım.' dedim. Eray da yanımdaydı, 'Ben yaparım.' dedi. Öldürmeye göndersem, 'Öldürmeye gönderdim.' derim" şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan "Buradayım" Paylaşımı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep'in 'Bay Kemal nerede' sözlerine karşılık sosyal medyadan, "Buradayım! Mahkeme salonunda katillerin ve arkanızdaki ağababalarınızın gözünün içine bakıyorum!" paylaşımında bulundu.

Diğer Sanıkların İfadeleri

Sanık Suat Kurt, cinayet suçlamasını kabul etmeyerek, "Ben sadece Doğukan Çep’in bir kardeşine yardım ettim. 

Olaydan haberim olsa kimliğimle otele kaydımı yaptırmaz, mobese kameralarının karşısına kendimi bu kadar atmazdım. Kapüşonsuz gezmezdim" savunmasında bulundu.

Sanıklardan Tolgahan Demirbaş ise, Sinan Ateş’in adresini protesto amacıyla pankart asmak için aldığını ve cinayetten önce Olcay Kılavuz ile görüştüğünü hatırlamadığını belirtti. 

Demirbaş, "İpini çeken eden yok. Böyle bir husus söz konusu değil" dedi.

Dava Geçmişi

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 Nisan’da sadece 22 tutuklu sanık hakkında dava açmış ve iddianameyi 7 Mayıs’ta kabul etmişti. 

Yargılanacak 22 tutuklu sanık arasında eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem de bulunuyor. 

İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ile onu olay yerine getiren ve kaçıran Vedat Balkaya ile Suat Kurt hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Dava 5 gün boyunca sürecek.

#SinanAteşDavası #Adalet #Hukuk 


Haber Kaynak : Beyaz Belge