GÜNDEM 2.09.2023 14:53:43 0
Serteser, Türkgözü Gümrük Kapısı Açılış Törenine Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ardahan’ın Posof ilçesinde modernizasyonu tamamlanan Türkgözü Gümrük Kapısı'nın açılış törenine katıldı. 

Bu törende, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Serteser de hazır bulundu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkgözü Gümrük Kapısı'nın modernizasyonunun Türkiye'nin uluslararası ticaretini hızlandırarak bölgeye daha fazla refah ve zenginlik getireceğini belirtti. 

Aynı zamanda bu modernizasyonun, Türkiye'nin Asya ve Kafkaslara daha güçlü bir bağlantı sağlayacağını vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, modernizasyonun iş dünyası için ticaretin önemine dikkat çekerek, "Ticaretin olduğu yerde para, paranın olduğu yerde zenginlik, zenginliğin olduğu yerde de huzur bulunur." dedi ve Türkgözü Gümrük Kapısı'nın Türkiye'nin ticaret rotasını bu coğrafyaya çevirmeyi hedeflediğini söyledi.

Türkiye'nin uluslararası ticaretinde gümrük kapılarının önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, modernize edilen gümrük kapılarının bekleme sürelerini azaltarak geçiş hacmini artırdığını ifade etti. 

Ayrıca, TOBB Başkanı, bu modernizasyon projelerinin Oda-Borsa camiası olarak toplamda 660 milyon dolarlık yatırım gerektirdiğini ve bu yatırımların devlete maliyet yaratmadığını belirtti.

Modernizasyon projelerinin sonucunda, devletin vergi gelirlerinin katlanarak arttığını ve Oda-Borsa camiasının devletin kasasına 1 milyar dolar kazandırdığını dile getirdi.

Türkgözü Gümrük Kapısı'nın modernizasyonuyla ilgili bilgi veren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gümrük kapılarının hızlı ve güvenilir olmasının dış ticaret için büyük önem taşıdığını söyledi. 

Türkgözü Kapısı'nın Türkiye'yi Kafkaslara ve Asya'ya bağlayan stratejik bir nokta olduğunu vurguladı.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da modernizasyonun, ticaretin ve insan hareketlerinin daha hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleşmesine olanak sağlayacağını belirtti. 

Türkiye'nin modernize ettiği gümrük kapılarının uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü ve Birleşmiş Milletler tarafından dünya çapında en iyi örnek olarak seçildiğini açıkladı.

Türkgözü Gümrük Kapısı'nın modernizasyonu, Türkiye'nin uluslararası ticaretini hızlandırarak güvenilirliğini artırmak için atılmış önemli bir adım olarak öne çıkıyor. 

Bu modernizasyon, Türkiye'nin Asya ve Kafkaslara daha güçlü bir bağlantı kurmasını sağlarken, dış ticaretin hızını ve güvenliğini artırarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

#Afyonkarahisar #Gümrük #Kapısı #Türkiye #Asya #kafkas #Türkgözü


Haber Kaynak : Beyaz Belge