YAŞAM 19.11.2022 11:21:00 0
Pedallar farkındalık için çevriliyor

İzmir’de kurulan ve ülke geneline yayılan PAB, Afyonkarahisar’da 244 üyeye ulaştı. PAB Afyonkarahisar Lideri Osman Çoban, 2010 yılında kurulan bisikletçi gurubunun 12 yıldır çoğalarak devam ettiğini söyledi.

BİRAZ SAYGI

Amaçlarının farkındalık yaratarak, otomobilsiz ve egzoz gazsız nefes alınabilir bir ortam yaratmak olduğunu belirten Osman Çoban, gençlerin internet cafe köşelerinden ve kötü alışkanlıklarındanzbiraz olsun alıkoymak için çalıştıklarını dile getirdi.

Çoban; “Amacımız, genç ihtiyar herkesi sağlıklı yaşam için spor yaptırmak, sporcu yetiştirmek ve ilimizi Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda temsil etmek. Bu amaçla kurulan Perşembe Akşamı Bisikletçileri grubu olarak biraz saygı bekliyoruz. Gurubumuz çoğalıp büyüdükçe, otomobil sayısının gitgide artışı nedeni ile şehir merkezi ve ana yollarda hareket kabiliyetimizin oldukça zorlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararnamesine uygun bisiklet yollarının olmayışı, motorlu taşıt sürücülerinin bizleri dikkate almayışı,  bizleri oldukça zor ve tehlikeli bir duruma düşürmektedir” dedi.

BİSİKLET PİSTİ İSTİYORUZ

Kentte yapılan bisiklet yollarının bozukluğundan sitem eden Çoban, kendilerine imkan verilmesi halinde kentin tanıtımı için güzel şeyler yapabileceklerini söyledi.

Çoban; “Yetkililerden dileğimiz, sadece Uydukent bölgesinde değil, ilimizin her yönünde standartlara uygun, oto yoldan ayrı, kaldırımlar gibi yüksekte bisiklet yollarının yapılmasıdır. O zaman bisikletçilerimiz kendilerini biraz daha güvende hissedebileceklerdir. Bir de motokros pisti gibi bir pist yapılarak bisiklet yarışlarının da uluslararası düzeyde ilimizde gerçekleşmesini diliyorum” diye konuştu.


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Pedallar farkındalık çevriliyor