SİYASET 24.06.2023 10:24:00 0
Olgun mecliste deniz projesini sordu

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Demirçevre Göleti'nin Durumunu Sordu. Olgun, TBMM'de Soru Önergesiyle Göletin İhale, İnşaat ve Tamamlanma Durumunu Gündeme Getirdi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, "Afyonkarahisar'a deniz getiriyoruz" sloganıyla temeli atılan Demirçevre Göleti'nin durumunu sorguladı. Milletvekili Olgun, TBMM'de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya sunduğu soru önergesiyle göletin ihale, inşaat ve tamamlanma sürecini gündeme getirdi.

Demirçevre mahallesinde yer alan ve 1 Aralık 2017 tarihinde dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan "Afyonkarahisar'a Deniz Getiriyoruz" projesi kapsamında yapılan Demirçevre Göleti'nin 30 Haziran 2018 tarihinde açılacağı sözü verilmişti. Ancak Milletvekili Olgun, göletin bugünkü durumunu sorgulayarak konuyu gündeme taşıdı.

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya sunduğu soru önergesinde gölete ilişkin çeşitli konuları sordu. Önergede göletin ihalesinin ne zaman gerçekleştiği, ihale tutarı, fiziki gerçekleşme oranı, ağaçlandırma çalışmaları, yürüyüş yolları, sosyal tesisler, soyunma-giyinme kabinleri ve plajdaki özel deniz kumu gibi detaylar yer aldı.

Milletvekili Olgun'un yöneltilen sorular arasında göletin ihalesi ve tutarı, fiziki gerçekleşme oranı, yapılan ağaçlandırma çalışmaları, inşa edilen yürüyüş yolları, sosyal tesisler ve plajdaki düzenlemeler yer alıyor. Ayrıca önergede, göletin kenarına getirilen özel deniz kumuyla ilgili bilgiler de talep edildi.

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun'un soru önergesi, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplandırılması bekleniyor. 

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge