SİYASET 12.06.2024 17:12:33 0
Olgun:

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AKP hükümetini enflasyon karşısında eriyen maaşlar ve artan fiyatlar hakkında eleştirdi.

Olgun açıklamasında “Bayram öncesinde mevcut maaşlar ve sürekli yükselen enflasyonla mücadele eden vatandaşlarımız için bayramı zehir ediyorlar. 

TÜİK'in açıkladığı %75'lik enflasyon artışı bile buğday ve arpa gibi temel girdilerdeki fiyat artışlarını yansıtmıyor. Üreticimiz, geçen yılın da altında zaten zor koşullar altında tarım yaparken, temel girdi fiyatlarındaki yüksek artışlarla baş etmeye çalışıyor.

Vatandaşımızın kurban ibadetini yerine getirme ve bayramı ailesiyle kutlama şansı ekonomik koşullar göz önüne alındığında imkânsız hale geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Olgun, artık yalnızca dar gelirli vatandaşlarımız değil, orta gelirli vatandaşlarımızda kurban almakta zorlanıyorlar. 

Geçen yıla kıyasla kurbanlık hayvan fiyatları %100'ün üzerinde bir artış göstermiş durumda. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışı kurbanlık bağışları için belirlediği rakamlar bile Türkiye'nin dünya ortalamasının 2,5 katı paraya et tükettiğini gözler önüne seriyor. 

Diyanet'in önerisiyle kurban ibadetleri yurt dışında yapılması teşvik edilirken, kurumun kendi lüks harcamalarından asla taviz vermiyor “ dedi.

” Bayram ikramiyesi olarak dağıtılacak olan 3 bin TL'lik miktar, emeklilerimize yalnızca küçükbaş bir hayvanın dörtte birini alabilme imkânı sunuyor”

 diyen Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun Hükümetin verdiği emekli ikramiyesiyle üç emekli birleşse bile Diyanet Vakfı'ndan bir küçükbaş kurban bile alamıyorlar. 

Türkiye'de artık 8 emekli bir araya gelip bir büyükbaş kurbanlık hayvanın sadece yedide bir hissesini karşılayabiliyor. Yazıklar olsun” dedi.

#Enflasyon #KurbanBayramı #İYİParti #EkonomikKriz #Emekliİkramiyesi #Diyanetİşleri #Afyonkarahisar #HakanSerefOlgun


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: olgun: "dar gelirliye kurbanlık uzak"