Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB Başöğretmen Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Afet Öncesinden Sonrasına Eğitim Projesi" tanıtım toplantısında konuştu.
Bakan Tekin, depremin yanı sıra sel afeti ve iklim değişikliği gibi durumların da dikkate alındığı bu projenin, afet öncesinde ve sonrasında eğitim süreçlerini güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı.
Ekiplerin Niteliklerinin Arttırılması:
Bakan Tekin, proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekiplerinin niteliklerinin arttırılacağını belirtti.
MEB AKUB'un şu anda 2 bin 490 personel ve 83 birimden oluştuğunu açıklayan Tekin, bu ekiplerin sayısını yıl içinde iki katına çıkarmayı ve nitelik/nicel gelişim hedeflerini gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.
Eğitim Öğretim Sürecini Sürekli Hazır Tutmak:
Bakan Tekin, dünya genelinde yaşanan büyük afetlere dikkat çekerek, MEB'in, çocuklara eğitim ve öğretim vermekle mükellef olduğu birimler olarak felaketlerin önlenmesi ve insanların katkısının azaltılması konusunda eğitim öğretim sürecini sürekli hazır tutmayı amaçladığını belirtti.
Bu bağlamda UNICEF ile yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.
Bakan Tekin, afetlerin önlenmesinde etkili mekanizmalardan birinin doğaya ve diğer canlılara saygılı, merhametli bireyler yetiştirmek olduğuna dikkat çekti.
"Afetle Karşılaştığımızda Nasıl Davranmalıyız?" ve "Felaketlerin Önlenmesi İçin Yapılması Gerekenler" konularında eğitimlerin önemine vurgu yaptı.
Bakan Tekin, UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi'ye Türk kültürünü temsil eden çini işlemeli bir tablo hediye etti. Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
#AfetEğitimi #MEBProjesi #HazırEğitim #FelaketÖncesiSonrasıEğitim #DoğaSaygısı #UNICEFİşBirliği #MEBAKUB #EğitimdeHazırlıklıOlmak