GÜNDEM 23.05.2024 10:09:31 0
Kuvvetli Yağış Uyarısı: Afyonkarahisar İçin Sarı Kodlu Alarm Verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. 

Türkiye genelinde etkili olan güneşli hava, yerini 71 ilde sağanak yağışa bırakacak. 

İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

15 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısında bulundu. 

Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. 

Ayrıca, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. 

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın, batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, diğer bölgelerde batı ve güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatısında ise kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

#KuvvetliYağış #MeteorolojiUyarısı #SağanakYağış #HavaDurumu #AniSel #TozTaşınımı #TürkiyeHavaDurumu #SarıKodUyarı #YağışUyarısı


Haber Kaynak : Beyaz Belge