SİYASET 12.10.2022 14:16:00 0
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz

Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal, iktidar partisinin EYT’yi bilerek geç çıkarma kararı aldığını belirterek; “TBMM’nin ilk olarak görüşeceği yasa, EYT yasası olmalıydı” dedi.

Uysal: “EYT’yi yılsonunda çözeceğiz diye demeç veriyorlar. Niye hemen değil de yılsonunda? Şimdi çözerlerse seçime kadar unutulur diye düşünüyorlar da ondan. Siyasi hesap yapıyorlar ama şunu unutuyorlar, bekledikleri her gün EYT’lilerin kızgınlığını artırıyor. EYT yasasını yılsonunda çıkaracaklar. Halkın alım gücünü yılsonunda düzeltecekler, enflasyonu yılsonunda düşürecekler. Seçime yakın bunları yapacaklar, oyları kapacaklar, öyle sanıyorlar. Âmâ şunu unutuyorlar. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz”diye konuştu.

 

“GELİN GENEL AFFI HEP BERABER ÇIKARALIM”

 

Başkan Uysal af çağrısını tekrar yeniledi. Uysal: “6 ay önce bir af çağrısında bulunduk. Çünkü buna ihtiyaç olduğunu gördük. Kamuoyunun önüne çıktık, bu önerimizi aslanlar gibi savunduk. Diğer partilerde bunu görüyorlar, ancak dile getirmiyorlardı. Sonra ufak, ufak mırıldanmaya başladılar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun affı birlikte çıkaralım demesini çok değerli buluyorum. CHP’nin bu çıkışının diğer partilere de cesaret vereceğini düşünüyorum. Af konusundaki tüm girişimler ve tartışmalar bizi memnun eder. Yeter ki af çıksın biz kime yarayacağının hesabını asla yapmayız. Çünkü biz af konusunu siyasi değil, vicdani açıdan bakıyoruz. Bir evlat babasına kavuşsun bir haksızlık giderilsin bu bize yeter. Diğer partileri de konuda daha net olmaya ve meseleye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bugün buradan bir kez daha Türkiye’min vicdanına sesleniyorum”dedi.


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: geçirir yediği ayazı unutmaz