GÜNDEM 18.09.2024 14:21:10 0
İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesi hakkındaki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Olgun, AK Parti'nin bu duruma sessiz kalmasını da eleştirerek "3 maymunu oynuyorlar" dedi.

Anayasa'nın 4. Maddesine Sert Tepki

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine yönelik "Bu madde olmasın" şeklindeki açıklamalarına sert bir yanıt veren İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ayarlarıyla oynanamayacağını vurguladı. Olgun, "Birkaç yobazın isteğiyle bu tür sözler sarf edilemez. Anayasa’nın o maddeleri sayesinde bir yerlere geldiniz, haddinizi bilin!" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Sessizliği Eleştirildi

Olgun, AK Parti’nin HÜDA PAR karşısında sessiz kalmasını eleştirerek, "Seçimlerde İYİ Parti’yi terör örgütleriyle yan yana iftirasıyla gündemde kalmaya çalışanlar sayesinde Meclis'te terör yandaşı bir partiyle karşı karşıyayız. AK Parti milletvekilleri bu duruma sessiz kalarak vebal altında kalıyor. Yapıcıoğlu açıkça Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve Devlet’e karşı bayrak açmıştır" dedi.

"Hizbullah’ı Meclis’e Soktunuz, Mutlu musunuz?"

Olgun, AK Parti’yi Hizbullah’ın siyasi ayağı olarak nitelendirdiği HÜDA PAR’ı Meclis’e sokmakla suçlayarak, "Seçimlerde iftiralarla bizi terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışanlar, Hizbullah’ın Meclis’e girmesine göz yumdu. Şimdi de Anayasa'nın ilk dört maddesine göz diken bu zihniyete karşı 3 maymunu oynuyorlar. AK Parti, FETÖ unsurlarını temizleyemediği gibi bu konuda da sessiz kalıyor" diye konuştu.

"Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" Şarkısını Kime Söyleyeceksiniz?

Olgun, son olarak AK Parti'ye yönelik eleştirilerini, "Kim kiminle yürüdü, artık herkes biliyor. 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısını bundan sonra kime söyleyeceksiniz?" sözleriyle noktaladı.


 

#İYİParti #HÜDAPAR #Anayasa #HakanŞerefOlgun #AKParti #Cumhuriyet #Atatürk #Hizbullah