İLÇELER 27.08.2022 16:15:00 0
İhsaniye’de güzel şeyler oluyor

İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, “Biz karşımıza dikilen koca koca devletlere rağmen, üzerimize çökmeye çalışan kabuslara dur demiş bir milletiz” dedi.

 

Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu olan Türkmen, Büyük Taarruz’un 100. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere değindi.

 

“Büyük Taarruz’un 100.yılı kutlu olsun”

 

Kurtuluş sevdamızın ve bağımsızlık tutkumuzun simgelerinden birinin 100. Yıldönümü olduğunu vurgulayan, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, “Biz tarihin her döneminde, cennet vatanımızı korumak için istiklalini kanıyla, canıyla ve ruhuyla söke söke almış bir ecdadın torunlarıyız. Biz karşımıza dikilen koca koca devletlere rağmen, üzerimize çökmeye çalışan kabuslara dur demiş bir milletiz. Biz her defasında toprağına göz dikene karşı durmuş, demokrasisi uğruna bedeller ödemiş bir milletiz. Şanlı tarihimiz değerlerimizi, bağımsızlığımızı ve geleceğimizi almaya kalkanlara verdiğimiz büyük derslerle doludur. Bundan tam 100 yıl önce Afyonkarahisar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm İstiklal kahramanlarımızın emekleriyle, Kurtuluş Savaşımızın en önemli günlerinin yaşandığı ve Türk milleti olarak var olma savaşı verdiğimiz Büyük Taarruz’da Türk bağımsızlığı uğruna tüm dünyaya hiç unutulmayacak bir ders verdik. Bu vesileyle Büyük Taarruz’un 100.yıldönümü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüz olmak üzere tüm İstiklal kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. İhsaniye Belediyesi olarak 100.yıl nedeniyle düzenlediğimiz etkinliklere tüm halkımızı davet ediyorum” diye konuştu.

 

“Konserlere davetlisiniz”

 

İhsaniye’de 26 Ağustos Cuma akşamı Hasan Yılmaz, 27 Ağustos’ta Sevgi Petek ve 28 Ağustos Fatoş Kadıoğlu konseri olduğunu, 29 Ağustos günü ise camilerde mevlit okutacaklarını söyleyen Başkan Türkmen etkinliklere herkesi davet etti.

 

“İhsaniye’de güzel şeyler oluyor”

 

2023-24 sezonunda ilçelerinin doğalgaza kavuşacağını söyleyen Türkmen, “Merkezde 3900 nüfusumuz var. Geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık ağırlıklı. Arpa-buğday ekimi geçmiş yıllara göre biraz düştü. Patates ekimi daha fazla. Seçim vaatlerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Meydan çalışmalarımız sürüyor. İhsaniye’de güzel şeyler oluyor. İlçemiz daha da güzelleşecek” şeklinde değerlendirmede bulundu.


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: İhsaniye’ güzel şeyler oluyor