GÜNDEM 1.07.2024 14:58:08 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde yaşanan taciz olayı ve sonrasında gelişen olaylar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yerlikaya, Suriye uyruklu I.A. adlı şahsın, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildiğini belirtti.

Derhal Soruşturma Başlatıldı

Bakan Yerlikaya, olayın hemen ardından konuyla ilgili derhal soruşturma başlatıldığını ifade etti. 

Ancak, olayın sonrasında vatandaşların bölgede toplanarak yasa dışı hareketlerde bulunarak Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar verdiğini belirtti.

Güvenlik Güçleri Müdahale Etti

İçişleri Bakanı, güvenlik güçlerinin olaylara müdahalesi sırasında 67 kişinin gözaltına alındığını ve toplanan kalabalığın saat 02.00’dan sonra dağıldığını söyledi. 

Yerlikaya, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesine devam ettiğini belirtti.

Kamu Düzenine Dikkat

Yerlikaya, halkın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. 

Türkiye’nin yabancı düşmanlığına müsaade etmeyeceğini belirterek, inançlarımızda ve medeniyet değerlerimizde böyle bir davranışın yerinin olmadığını söyledi.

Bakan Yerlikaya, açıklamasını "Kamuoyuna saygıyla duyurulur" diyerek sonlandırdı.

#Kayseri #TacizOlayı #İçişleriBakanı #AliYerlikaya #SuriyeliSığınmacılar #Güvenlik #Adalet #KamuDüzeni #İnsanHakları


Haber Kaynak : Beyaz Belge