SİYASET 6.11.2022 15:09:00 0
HEDEFİMİZ AFYONKARAHİSAR DA ÜÇ VEKİL

81 il başkanının katıldığı il başkanları toplantısı ilk kez Ankara’nın dışında Osmanlıya yıllarca başkentlik yapmış farklı kültürlere, farklı inanışlara ev sahipliği yapmış dünyanın en güzel kenti İstanbul’da yapıldı. İstanbul da kendimizi salonlara kilitlemedik. Toplantıların sadece kapalı odalardan ibaret olmadığını gösterdik.

CADDE CADDE, SOKAK SOKAK DOLAŞARAK İSTANBUL DA YAŞAYAN AFYONLULARIN SESİ OLDUK

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık yaptığı açıklamada “ İstanbul da il başkanları toplantısını düzenleyerek, 81 il başkanı arkadaşımız ile birlikte omuz omuza, kol kola vererek ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşarak İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz ile kucaklaştık, hasret giderdik onların dualarını aldık ve DEVA Partisi damlalarını aziz İstanbul’un tüm sokaklarına ulaştırdık. Proğram boyunca İstanbul da yaşayan Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin İstanbul’da sesi olduk.

İSTANBUL DEMEK 81 İLDEN VATANDAŞIMIZIN EVİ DEMEK

İstanbul demek 81 ilden vatandaşımızın evi demek. Bu bilinçle İstanbul’daki sivil toplum çalışmalarımızda çok verimli sonuçlar aldık. Hemşerilerimizin partimize olan teveccühlerine şahit olduk. Afyonkarahisarlı hemşerilerimizle kucaklaştık özlem giderdik. Hemşerilerimizle buluşmak, dernekleri, vakıfları ziyaret etmek iki gün boyunca en önemli faaliyet alanımız oldu.

DİKKATİMİZİ ÇEKEN DERNEK TABELALARI OLDU

Etkinliğimiz boyunca en çok dikkatimizi çeken , bizleri düşündüren tabelalardaki isimlerin yanlarına gizlenmiş kelimeler oldu. Bütün dernek isimlerinde farkettik ki “kültür”, “dayanışma” , “yardımlaşma”,”yaşatma”,”kalkınma” gibi en güzel ifadelerin varlığını hissettik. Bu ifadelerin bulunduğu derneklerdeki hemşerilerimizle ve vatandaşlarımızla kucaklaştık. Bu sözcüklerin hiçbiri tabelalarda kalan sözcüklerden ibaret olmadığını her bir kelimenin her bir sözcüğün bizi biz yapan değerlerden bir tanesi olduğunu gördük. İstanbul’da bu güzel niyetle hasret kokan ziyaretlerle faaliyetlerimizi tamamladık. DEVA Partisinin kucaklayıcı, bütünleştirici yanlarını hemşerilerimize hissettirdik onlara yaşattık. Manevi değerlere ne kadar önem verdiğimizi gösterdik. Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz ile birlikte özlem giderdik. İnşallah seçimlerden sonra iktidara geldiğimizde Türkiye’nin her bir coğrafyasında varlık gösteren Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin sesi olacağız, kulağı olacağız hiçbir vatandaşımızı, hemşerimizi unutmayacağız. Dernek tabelalarında gördüğümüz dayanışma, kardeşlik, kültür gibi kavramları hep birlikte yaşatacağız. Manevi değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Afyonkarahisarlı hemşerilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.  

 

HEDEFİMİZ AFYONKARAHİSAR DA ÜÇ VEKİL

Gönül ister ki Afyonkarahisar da altı vekilin altısını da alalım fakat seçimlerin artık Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte olması ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimin diğer partiler ile ortak mutabakat seçimlere girmenin zorunlu hale getirmesi tüm vekillerin bir partide toplanmasını imkansız hale getiriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ilk turda Cumhurbaşkanını belirleyecek oranın 50+1 kuralı partilerinde milletvekili dağılımlarında ve anket şirketlerinin yaptığı sonuçların aksine farklı sonuçlar getireceğine inanıyoruz. İnanıyoruz ki inancımız ve çalışmalarımız bu yönde DEVA Partisi önümüzdeki seçimlerde ülkemiz siyasetinin en önemli siyasi aktörü ve belirleyicisi olacaktır. Tüm Türkiye de Genel Başkanımız Ali Babacan a olan ilgi bunu açıkça gösteriyor. Önümüzdeki süreçte partimize yeni katılımlarla partimiz çok daha güçlü hale gelecektir. Geçtiğimiz günlerde partimize katılan bizimle birlikte olan Anayasa Mahkemesi üyeliği yapmış ve gerçekten adam gibi yapmış, Afyonkarahisar Eski Baro Başkanı Sayın Celal Mümtaz Akıncı bilindiği üzere DEVA Partisine katıldı. Partimize yeni katılımlar ile birlikte seçimlere kadar daha da güçlenerek sağlam adımlarla, partimize katılan düzgün, işinde başarılı vatansever arkadaşlarımızın katılımları ile çok daha güçlü bir DEVA Partisi olacağına inancımız tamdır.  

 

EYLEM PLANLARIMIZLA EMİN ADIMLAR İLERLİYORUZ.

Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ifade ettiği gibi sınıfın en çalışkan öğrencileriyiz. Aslanlar gibi tam 16 tane eylem planı hazırlamışız. Artık tek elle bile taşınması bile zor. Bu eylem planlarımızı 22 ye çıkardığımızda ancak iki elle taşıyacağız çünkü biz çok çalışıyoruz. Sadece laf değil iş üretiyoruz hükümete gelir gelmez ilk doksan dakikada neler yapacaklarımızı, ilk üç ayda neler yapacağımızı ,ilk altı ay içinde neleri hayata geçireceğimizi madde madde yazarak bir plan dahilinde ve bir bütçe dahilinde çalışarak ortaya koyuyoruz. Böylesi çalışmalar yapan başka bir siyasi parti yok. Biz sınıfın en çalışkan öğrencisiyiz Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın ifade ettiği gibi bırakın tembeller düşünsün.

 

TBMM SİNDE GRUP KURABİLİRDİK

Partimiz kuruluşunda partimize katılacak birçok milletvekili olabilirdi fakat biz daha parti tüzüğümüzü parti programımızı halkımıza anlatmadan mecliste bulunmayı doğru bulmadık. Çünkü meclis kürsüsünden başka konuşma olsun, parti programımızda başka bir söylem olsun bunu doğru bulmadık. Şuan için partimizi ve partimiz politikalarını anlatmak için ortak bir dile sahibiz. Böylece sağlam ve dürüst kadrolara sahip bir partinin temellerini çok şükür atmış olduk. Seçimleri kazanalım derken Türkiye yi kaybetmeyi hiç istemedik. Türkiye’nin yarınları için çalışıyoruz ve çalışmalarımız bu yönde devam ediyor.


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: HEDEFİMİZ AFYONKARAHİSAR VEKİL