SİYASET 20.06.2023 11:38:00 0
Hakan Şeref Olgun:

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in Sandıklı teşkilatında yaptığı konuşmayı soru önergesiyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sormak için harekete geçti. 

İbrahim Yurdunuseven'in tehdit iddialarına ilişkin olarak İçişleri Bakanı'ndan cevap talep eden Olgun, konuyu TBMM Başkanlığı'na taşıdı.

İbrahim Yurdunuseven'in Sandıklı ilçe teşkilatı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Seçim boyunca bizi sürekli tehdit ettiler. Bizi asacaklarını, katledeceklerini, yargısız infazlarla hapislere atacaklarını söyleyip tehdit ettiler. 

Hatta utanmadan bize 'Yunanı denize döktüğümüz gibi sizi de denize dökeceğiz' tehdidinde bulundular" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan bu iddiaları cevaplandırmasını isteyen Hakan Şeref Olgun, soru önergesiyle bir dizi soru sordu. 

Önergede yer alan sorular arasında, tehdit edildiklerini belirttikleri kişilerin kimler olduğu, suç duyurusunda bulunup bulunmadıkları, eğer suç duyurusunda bulundularsa konuyla ilgili bir soruşturma yürütülüp yürütülmediği ve yakalanan veya yargılanan kişilerin olup olmadığı gibi konular yer aldı.

Bu sorulara ne zaman ve nasıl cevap verileceği ise merak konusu oldu.

Hakan Şeref Olgun, yaptığı konuşmada halkın yalanlarla kandırılmasına izin vermeyeceğini ve her adımlarını, söyledikleri her sözü yakından takip edeceğini vurguladı. Olgun, yalanlarını ve hatalarını her zaman dile getirerek, halkın aldatılmasına karşı çıkacağını belirtti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge