GÜNDEM 17.12.2022 18:17:00 0
GÖYNÜŞ (KÖYNÜŞ) VADİSİ MALTAŞ ANITI ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİNDE SONA GELİNDİ

 

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde başlatılan, İhsaniye İlçesine bağlı Kayıhan Kasabası sınırları içerisinde bulunan Frig Medeniyetine ait Maltaş Açık Hava Tapınağı’nın turizme kazandırılması ve bölgeyi ziyaret edecek olan tarih severlere bu tarihi değerin farkındalık yaratması amacıyla Göynüş (Köynüş) Vadisi Maltaş Anıtı Çevre Düzenleme projesi çalışmaları başlatılmıştı.

Maltaş Tapınağının ortaya çıkarılması ve bölgenin düzenlenmesi için gerekli olan ödeneğin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından 2 Milyon TL, Kültür ve Turizm Bakanlığından 2 Milyon TL olmak üzere toplamda tamamı hibeli 4 Milyon TL’lik projede  sona gelindi.

Konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı şunları söyledi: Frigya bölgesinin turizme kazandırılma çalışmaları Valiliğimiz öncülüğünde devam ediyor. 3,5 Milyonluk Karşılama Merkezi’nin ardından son 15 günde bölgeye toplamda 7,5 Milyon destek sağlanmıştır. İlgili bakanlıklarımıza teşekkür eder, bölgemiz için hayırlı olmasını dilerim.


Haber Kaynak : Beyaz Belge