GÜNDEM 5.03.2024 10:26:03 0
Görkemli Bir Giriş Kapısı ve Nizamiye Şart

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sicil verilen 361 adet Organize Sanayi Bölgesi arasında önemli bir konuma sahip olan Afyonkarahisar OSB, Tarım Organize Sanayi Bölgeleriyle birlikte ülke genelinde toplam 398 OSB'nin arasında yer alıyor.

Murat Akarçay bu konu hakkında düşüncelerini dile getirdi. Akarçay, “Afyonkarahisar OSB'nin önemli bir coğrafi avantajı ve potansiyeli olduğu göz ardı edilmemeli. 

Mevkii itibariyle sanayisi gelişmiş liman kentlerine ve metropol büyükşehirlere matematiksel olarak eşit mesafede bulunan bu bölge, Türkiye'nin en önemli coğrafi kavşak noktalarından birini oluşturuyor. 

Bu noktada, Afyonkarahisar OSB'nin giriş kapısına ve nizamiyesine yapılacak görkemli bir tasarımın büyük önem taşıdığı düşünüyorum. 

Günde 28 binden fazla aracın transit geçiş yaptığı giriş noktasına eşsiz bir mimari ile donatılmış bir giriş kapısı ve nizamiyesi inşa edilmesi, bölgenin gücünü ve potansiyelini daha etkili bir şekilde yansıtacaktır” dedi.

Sadece giriş kapısının değil, mevcut duvar tabelalarının da gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Akarçay, Yıpranmış durumda olan tabelaların bakımının yapılması ve yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.

#AfyonkarahisarOSB #SanayiBölgeleri #BüyümeHedefleri #GelişmeVizyonu #GirişKapısı #Nizamiye #Tanıtım #İstihdam #İhracat #TürkiyeEkonomisi


Haber Kaynak : Beyaz Belge