EMİRDAĞLI KADINLARIN ÜRÜNLERİ AVRUPA PAZARINDA
Emirdağlı kadınlar, ürettikleri bakliyat ürünleriyle hem ilçelerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Kadın Kooperatifi aracılığıyla markalanan ve paketlenen yöresel ürünler, Avrupa pazarına açıldı.
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde yöredeki kadın çiftçiler tarafından üretilen nohut, kuru fasulye, bulgur ve düğür, Kadın Kooperatifi ve Emirdağ Belediyesi iş birliğiyle markalanarak paketleniyor. Ürünler, yapılan anlaşmalar doğrultusunda yurt dışına ihraç edilmeye başladı.

İlk Sipariş Belçika’ya Gönderildi
Kadın Kooperatifi, ihracata ilk adımı atarak Emirdağlıların yoğun yaşadığı Belçika’da bir market ile anlaşma sağladı. Şubat ayı başında 1.200 kg ürünün ilk sevkiyatı gerçekleştirildi. Avrupa’daki tüketicilerden büyük ilgi gören Emirdağlı kadınlar, yeni siparişler için üretimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Satış Ağı Genişliyor
Emirdağ Kadın Kooperatifi, ihracat hacmini büyüterek daha geniş bir satış ağı oluşturmayı hedefliyor. Kadınların emeğiyle hazırlanan yöresel bakliyat ürünleri, Avrupa pazarında daha fazla tüketiciye ulaşacak.

#Emirdağ #KadınKooperatifi #YerelÜretim #TürkÜrünleri #İhracat #AvrupaPazarı #KadınGirişimciliği



