GÜNDEM 6.06.2024 17:29:11 0
Demirci, “Can güvenliğinin tasarrufu olmaz”

Afyon Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, Dinar ilçesindeki pansiyonların kapatılması konusundaki endişelerini dile getirerek, can güvenliğinin göz ardı edilemeyeceğini vurguladı. 

Demirci, “Öğrenciler ve eğitim çalışanları için en güvenli teklifi yapmalarını, Sayın Valimizin, Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcımızın ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün konuyu hassasiyetle yerinde görerek takip etmelerini bekliyor  ve en doğru kararı vereceklerine inanıyoruz” dedi.

Afyon Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, Dinar ilçesindeki SPK YBO ve Atatürk YBO Ortaokulları pansiyonlarının durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Demirci, Dinar ilçesindeki pansiyonların öğrenci kapasitesinin düşüklüğüne dikkat çekerek, bu nedenle bir pansiyonun kapatılmasının planlandığını belirtti. 

Kapatılması planlanan SPK YBO Pansiyonu'nun kapasitesinin, Atatürk YBO Pansiyonu'na göre daha az olmasının gerekçe gösterildiğini ifade etti. 

Ancak bu durumun veliler ile İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü arasında gerginliğe neden olduğunu söylen Demirci, Türk Eğitim Sen olarak bu konuda bazı sözler söylemenin görevleri olduğunu belirtti.

“Atatürk YBO Pansiyonu Tehlike Altında”

Demirci, Atatürk YBO'nun aktif fay hattına çok yakın olduğunu ve olası bir depremde ciddi risk taşıdığını vurguladı. 

Okul ve pansiyonun bodrum katlarındaki çatlakların incelenmesi gerektiğini, depreme dayanıklılık testlerinin en son ne zaman yapıldığının

sorgulanmasını da isteyen Demirci, aynı incelemelerin SPK YBO için de yapılması gerektiğini belirtti.

“Öğrenci Sayıları Dikkate Alınmalı”

Demirci, önümüzdeki yıl pansiyonda kaç öğrencinin kalacağına dair ellerinde çalışma verilerinin olup olmadığını sordu. 

Geçmiş yıllardaki öğrenci sayılarının analiz edilmesi gerektiğini ve bu yılın rakamlarına dayanarak yapılan değerlendirmelerin doğru olmadığını belirten Demirci, SPK YBO'nun 100 kişilik kapasitesinin önümüzdeki yıl 80-90 öğrenci için yeterli olacağını ve ekonomik bir kullanım sağlayacağını savundu.

“Vatandaşın Tercihi Dikkate Alınmalı”

İlçe Müdürü'nün açıklamasına göre SPK YBO'da 58, Atatürk YBO'da ise 42 öğrenci olduğunu belirten Demirci, vatandaşların SPK YBO'yu daha fazla tercih ettiğini söyledi. 

Normal olanın azın çoğa katılması olduğunu, ancak İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nün tam tersini istediğini belirten Demirci, vatandaşın tercihine ve isteğine kulak tıkamanın yanlış olduğunu vurguladı.

“Sendikal Hesaplar mı Var?”

Bu ısrarın arkasında basit sendikal hesaplar veya idarecilerin ve öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşürülmek istenmesinin olup olmadığını sorgulayan Demirci, bu tür hesapların olmamasını umduğunu belirtti.  

Demirci, “Can güvenliğinin tasarrufu olmaz. Şu an incelemeyi yapan muhakkiklerin tüm bunları incelemelerini, belgelendirmelerini, öğrenciler ve eğitim çalışanları için en güvenli teklifi yapmalarını, 

Sayın Valimizin, Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcımızın ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün konuyu hassasiyetle yerinde görerek takip etmelerini bekliyor  ve en doğru kararı vereceklerine inanıyoruz.  

Konun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

#Afyon #Eğitim #Pansiyonlar #Dinar #Güvenlik #Karar #Endişe #Değerlendirme #İnceleme


Haber Kaynak : Beyaz Belge