SİYASET 10.07.2024 12:06:23 0
CHP

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısıyla başlatılan ışık açma-kapama eylemi yurt genelinde gerçekleştirildi. Eyleme CHP Genel Merkezi de katıldı.

Ana Gündem: Asgari Ücret ve Emekli Maaşları

CHP'nin düzenlediği eylemin temel amacı, asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılacak ara zamların talep edilmesiydi. 

Bu konunun siyasetin ana gündem maddelerinden biri haline gelmesi nedeniyle, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, vatandaşları protesto amacıyla bir eyleme davet etti.

Özgür Özel'den Çağrı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Twitter'dan yaptığı çağrıda, vatandaşları saat 21.00'de ışık açma-kapama eylemi yapmaya davet etti. Özel, "Türkiye'ye sesleniyorum: Bu akşam saat 21.00'de ayağa kalkın! Eğer asgari ücrete, emekli maaşına, çaya, buğdaya zam istiyorsanız bu akşam ışıkları açıp kapatın. Ya zam olacak, geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak!" dedi.

Vatandaşların Katılımı

Vatandaşlar da bu çağrıya kulak vererek saat 21.00'de ışıklarını açıp kapattı. Özgür Özel'in bu çağrısı üzerine ülke genelinde birçok kişi evlerinde ve iş yerlerinde bu eylemi gerçekleştirdi. Bu şekilde, ekonomide özgürlük ve adalet taleplerini dile getirdiler.

CHP Genel Merkezi'nden Destek

CHP Genel Merkezi de bu eyleme katıldı. Merkezdeki ışıklar saat 21.00'de kapatılıp açılarak eylem desteklendi. Ayrıca, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeler devam ederken saat 21.00 olduğunda CHP'li milletvekilleri cep telefonlarının ışıklarını açıp kapatarak eyleme katılım gösterdi.

Burcu Köksal'dan Destek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal da Twitter'dan bir açıklama yaparak, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in 'Ayağa Kalk Türkiye!' diyerek yaptığı çağrıya, bu akşam saat 21:00'da tüm Türkiye'de, asgari ücretliye, emekliye, çiftçiye zam için bulunduğumuz mekanlarda ışıkları açma kapama eylemi gerçekleştiriyoruz! 'GEÇİNEMİYORUZ' diyenler bizimle olsun..." dedi.

#AyağaKalkTürkiye#Geçinemiyoruz#AsgariÜcretZam#EmekliMaaşıZam