GÜNDEM 16.05.2024 14:10:24 0
Başhan: Ailemiz İstikbalimiz

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Eğitim Programı Sorumlusu Sosyolog Dr. Rasime Demir Başhan konuk oldu. 

Başhan programda içinde bulunduğumuz Aile Haftası nedeniyle kurumunun yaptığı faaliyetleri anlattı. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1993 yılında aldığı bir kararla 15 Mayıs tarihinin Uluslararası Aile Günü olarak ilan edildiğini kaydeden Başhan, “15-21 Mayıs tarihleri ise Aile Haftası olarak kutlanmaktadır. 

Aile esasen her şeyin başladığı yer. Bireylere sevginin, şefkatin, merhametin, kapsanmanın sürekli olarak sunulduğu bir mercii. 

Aynı zamanda ilişkiler ağı, sağlıklı ilişkiler, sağlıklı çocuk ve sağlıklı yetişkinleri ortaya çıkarıyor. Çocuk hayata dair ilk izlenimlerini, değerlerini doğduğu ailede ediniyor. 

Bu değerleri içselleştirip daha sonraki süreçte, toplumsal hayata katılımda dışsallaştırıyor ve toplumsal sisteme dahil oluyor” diye konuştu. 

“Yıllık düzenli eğitimler gerçekleştiriyoruz” 

Kurumlarının yürüttüğü Aile Eğitim Programına değinen Başhan, “Bu program ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasını amaçlar. 

Ailelerin eğitim ve iletişim, hukuk, iktisat ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yöneterek karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. 

Önleyici bir sosyal destek hizmetidir. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. 

Öncelikle evlilik öncesindeki bireylere yönelik olarak gerçekleştirilmeye başlanan eğitimler halk eğitimleri olarak yaygınlaşmıştır. 

2011 yılında 7 ilde pilot uygulama olarak başlayan Aile Eğitim Programı 2012 yılından itibaren ilimiz ile birlikte tüm ülkede uygulanmaya başladı. 

Bu bağlamda programımızda alan ve modülleri geliştirilerek, Aile Eğitim Programı eğiticileri yetiştirilmiştir. Eğitimlerimiz gündelik hayat, aile içi ilişkiler, iletişim becerilerini geliştirme, ebeveynlik yetilerini destekleme gibi süreçleri kapsıyor. 

Yıllık düzenli eğitimler gerçekleştiriyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu. 

“Vatandaşlarımızın bu eğitimlere katılmalarını önemsiyoruz” 

Eğitimlerin başta kamu kurum ve kuruluşlarında yapıldığına değinen Başhan, “Halk Eğitim Merkezlerinde, üniversitelerde, okullarda velilere yönelik, kendi kuruluşlarımızdan bulunan meslek elemanları ve hizmet yararlanıcılarına da eğitimler gerçekleştiriliyor. 

Diğer illerden farklı olarak ilimizde Kadın Kültür Evlerinde de eğitimler düzenleniyor. 

Vatandaşlarımızın bu eğitimlere katılmalarını önemsiyoruz. Çünkü ailemiz istikbalimizdir” dedi.

#AileHaftası #AileEğitimi #Afyonkarahisar #SosyalHizmetler #Ebeveynlik #İletişim


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: başhan: ailemiz istikbalimiz