SPOR 2.06.2024 19:41:55 0
Balkan Çocuklar Karate Şampiyonasında Afyonkarahisar rüzgarı esti

31 Mayıs – 02 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü Spor Salonunda düzenlenen 28. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası, 12 ülkeden 1657 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. 

Afyonkarahisarlı sporcular minikler ve yıldızlar Türkiye Şampiyonasın'da dereceye girecek 28. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası için Milli Takıma davet edilen sporcularımız ülkemizi ve İlimizi en iyi şekilde temsil etti.

Şampiyonanın yıldızlarından olan Asel Sarıgül birinci turda Montenegro’lu rakibini 5-0 ikinci.turda Hırvatistan 5-0 3.turda Sırp 5-0 dördüncü turda 4. tur Montenegro 5-0 5.turda Türk rakibini 3-2 6.finalde Sırp rakibini 3-2 yenerek Altın madalyanın sahibi oldu.

Diğer başarılı sporcu Ceylin Aksaray ilk tur Sırp Rakibini 5-0 ikinci tur Yunan 5-0 3.tur Bosna 4-1 4.tur Montenegro 4-1 5.tur Türk rakibini 4-1 6.turda Sırp rakibiyle karşılaşan sporcumuz Ceylin Aksaray 3-2 mağlup olarak Gümüş madalyayı ülkemize kazandırdı.

Altın madalyanın sahibi, Asel Sarıgül

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Asel Sarıgül, tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. 

Asel, uzun süredir karate sporuyla uğraşıyor ve bu süre zarfında gösterdiği azim ve kararlılıkla büyük bir başarıya imza attı. 

Henüz genç yaşına rağmen sergilediği performans, gelecekte daha büyük başarılara imza atacağının sinyallerini verdi.

Gümüş madalyanın sahibi, Ceylin Aksaray

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü'nün bir diğer başarılı sporcusu Ceylin Aksaray ise şampiyonayı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 

Ceylin, uzun zamandır karateyle ilgileniyor ve bu süreçte edindiği deneyim ve becerilerle önemli bir başarıya imza attı. 

Ceylin'in bu başarısı, hem ailesini hem de antrenörünü gururlandırdı.

Antrenör Mehmet Güngel'in gururu

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün başarılı antrenörleri Mehmet Güngel ve İl Temsilcisi yardımcısı antrenör Mehmet Koçak, sporcularının elde ettiği başarılar karşısında büyük bir gurur ve mutluluk yaşadı. 

Güngel, "Öncelikle sporcularımı kutluyorum. 

Asel Sarıgül henüz 11 yaşında, üç yıldır; Ceylin Aksaray ise 12 yaşında, beş yıldır karate yapmaktalar. 

Küçük yaşlarına rağmen verdikleri mücadele ve emek çok büyük. Gelecek yıllarda Allah'ın izniyle milli takımın aranan isimlerinde olacaklar. 

Şu an minikler, yıldızlar, ümitler ve gençler kategorilerinde il bazında güzel yatırımlar yaptık. Bu yatırımlarımızın olumlu şekilde sonuçlanıyor olması bizleri mutlu ediyor," dedi.

Güngel, ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Spor Müdürü Yılmaz Erşen'e verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. 

"Tüm imkanlarını maksimum düzeyde seferber ederek destek verdikleri için bu başarılarda kendileri pay sahibidir. Ayrıca velilere de çok teşekkür ediyorum verdikleri desteklerden dolayı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ve sporcu velileri olarak amaç sağlıklı gençlik, vatan bayrak aşkıyla yetişecek olan gençliğe vesile olmak tüm amacımız. 

Bu vesileyle de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde çok sayıda spor faaliyetlerine katılmalarını, bilhassa okulların kapanmasıyla gençliğimizin sporla tanışarak sporu yaşam tarzı olarak benimsemelerini arzuluyorum. 

İlimizden Balkan Şampiyonasına katılarak derece alan, alamayan tüm sporcuları kutluyorum," ifadelerini kullandı.

Diğer başarılı sporcular

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü'nün dışında, Dinamik Gençlik Spor Kulübü ve Sandıklı Yıldız Spor Kulübü'nden de başarılı sporcular, şampiyonada boy gösterdi. 

İsmail Hakkı Kasapoğlu, milli takıma katılan sporcuları tebrik ederek şampiyonada gösterdikleri mücadeleden ötürü teşekkür etti.

• Asel Sarıgül (Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü)
• Ceylin Aksaray (Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü)
• Zeynep Naz Kahvecigil (Dinamik Gençlik Spor Kulübü)
• Hasibe Göktaş (Dinamik Gençlik Spor Kulübü)
• Nur Betül Aykin (Dinamik Gençlik Spor Kulübü)
• Mustafa Eren Güder (Sandıklı Yıldız Spor Kulübü)

Karate sporunun gelişimi ve genç sporculara tavsiyeler

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, karate branşında yaptığı yatırımlar ve başarılı antrenörlerle birlikte, geleceğin şampiyonlarını yetiştirme konusunda büyük adımlar atıyor. 

Karate sporunun ilde gelişmesi için yapılan çalışmalar, genç sporcuların başarılarıyla taçlanıyor. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, bu konuda yaptığı açıklamada, genç sporcuların karate sporuna olan ilgisinin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kasapoğlu, "Gençlerimizin sporla tanışarak sporu yaşam tarzı olarak benimsemeleri en büyük arzumuz. Karate gibi disiplin ve özveri gerektiren bir spor dalında başarılı olan gençlerimiz, gelecekte de önemli başarılara imza atacaklar. 

Tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutluyorum. Afyonkarahisar olarak daha nice başarılar elde edeceğimizden şüphem yok," dedi.


Haber Kaynak : Beyaz Belge