SİYASET 1.11.2022 18:25:00 0
BAKANLAR DAHİL KAMUDA HERKES TOGG KULLANSIN

“LÜKS VE İTHAL ARABALAR SATILSIN” 

Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal, gündeme dair açıklamalar yaptı.

İl Başkanı Uysal; Türkiye Değişim Partisi olarak ülke yararına olan her çabayı destekliyor, taş üstüne taş koyanın alnından öpüyoruz. Bu düşüncelerle, Türk malı otomobilimiz TOGG’un açılış törenine katıldık”dedi. Şimdi TOGG’a sahip çıkma zamanıdır diyen Başkan Kadir Uysal: “Ben ilk adımı attım ve TOOG için müracaat ettim”dedi.  

“BAKANLAR DAHİL KAMUDA HERKES TOGG KULLANSIN”

Devlette ne kadar lüks ve ithal araba varsa hepsinin internet üzerinden satışa çıkarılması gerektiğini ifade eden Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal: “Bakanlar dahil herkes TOGG kullansın. Sayın Cumhurbaşkanından başka hiçbir devlet görevlisi ithal araca binmesin. İçinde bulunduğumuz zor koşullar da bunu gerektiriyor. Çocukların derse ve yatağa aç girdiği bir ülkede, devleti yönetenlerin, lüks arabalara binmeye hakkı yoktur. Türkiye’de 120 bin makam aracı var. Almanya’da 10 bin. Hal böyleyken, önümüzdeki yıl, kamuya 3241 tane lüks taşıt satın alınacağı açıklandı. Nüfusunun yüzde 80’inin yoksulluk sınırı, yüzde 50'sinin açlık sınırının altında yaşadığı bir ülkede bu vicdansızlıktır. Bu ayıptır, bu günahtır”dedi. 

“DEVLET YARDIMI ALAN PARTİLER YARISINI İADE ETSİN”

İsraf ve şatafat itibar değil görgüsüzlüktür diyen Uysal: “Önümüzdeki yıl, partilere verilecek olan para, 7 kat artırıldı. 5 siyasi partiye, 5 milyar 25 milyon lira, devlet yardımı yapılacak. Böyle bir kriz ortamında bu paralar içinize siniyorsa, size mübarek olsun, Sinmiyorsa yarısını iade edin. Devleti yönetenler ve bu beş partinin yöneticileri şunu bilsin ki israf ve şatafat itibar değil, zenginlik değil, düpedüz görgüsüzlüktür. Oturduğunuz koltuklar, harcadığınız paralar, babanızın malı değil, milletin vergisidir. Kendinize gelin, kendinize gelmezseniz, milletin şamarı yersiniz, aklınız başınıza gelir. Siyasetin gündemiyle halkımızın gündemi birbirini tutmuyor. Halkın ve sokağın gündemini takip eden tek parti Türkiye Değişim Partisi’dir”dedi. 


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: BAKANLAR DAHİL KAMUDA HERKES KULLANSIN