EKONOMİ 3.12.2022 12:52:00 0
Ayakçı emlakçılar cirit atıyor

 

Ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da kayıtdışı çalışan ve ayakçı emlakçılar olarak adlandırılan emlakçılar, sorun olmaya devam ediyor.

Hakkıyla çalışan emlakçıların önüne geçen ayakçı emlakçılar hakkında gelen şikayetler de giderek çoğalıyor.

Sosyal Medya hesaplarından ilan ve reklam bile verebilen ayakçı emlakçılar, bir taraftan insanları mağdur ederken diğer taraftan da vergi vermeyerek devlete ayrı bir zarar veriyor.

 

MAĞDUR OLMAYIN

 

Vergisini vererek gerçek usulle emlakçılık yapanlar, ayakçı emlakçılardan sürekli şikayet aldıklarını dile getirdiler. Kiralanan ve satılan emlaklardan ortaya çıkan sorunlardan karşılarında muhatap bulamamaktan şikayetlerin giderek çoğaldığı gelen bilgiler arasında.

Emlakçılar vatandaşları uyararak, vatandaşların mağdur olmamaları için adresi belli vergisini veren ve gerçek emlakçılarla muhatap olmalarını istediler.

 

DENETİMLER NEDEN YAPILMIYOR?

 

Ayakçı emlakçılara yönelik denetimlerin de yapılmadığından şikayetçi olan Emlakçılar, maliye açısından denetimin biran önce yapılmasını istediler. Yapılacak denetimler sonrasında görülecek ki asıl emlakçılık yapanların önü açıldığı gibi piyasada emlakçı olduğunu ileri sürelerin de temizleneceğinin altını çizdiler.


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Ayakçı emlakçılar cirit atıyor