GÜNDEM 4.07.2024 12:32:50 0
Akdağ Tabiat Parkı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan Akdağ Tabiat Parkı, yemyeşil ormanları, su kaynakları, Tokalı Kanyonu, mağaraları, yaylaları, kır evleri ve zengin flora ile fauna çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. 

Nesli tehlike altındaki türlere ev sahipliği yapan park, doğasever yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olarak biliniyor.

Yeni Düzenlemeler ve Yasaklar

Afyonkarahisar Valiliğince alınan karar doğrultusunda, Akdağ Tabiat Parkı'nda 15 Haziran 2024 - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında ateşli piknik yapılması, ateş yakılması, semaver ve nargile kullanılması yasaklandı. 

Parkı ziyaret eden misafirler, bu süre zarfında ateş yakmadan doğal manzara içerisinde piknik yaparak vakit geçirebilecekler.

Güvenlik ve Denetim Önlemleri

Akdağ Tabiat Parkı ve çevresi, orman yangınlarının önlenmesi ve ormanlık alanlara giriş çıkışların kontrol altında tutulması amacıyla sıkı bir denetim altında bulunuyor. 

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından görevlendirilen Jandarma Asayiş Timleri, Jandarma Motosikletli Asayiş Timi, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Jandarma Asayiş Komando Timleri, 

Orman Muhafaza ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, 7 gün 24 saat boyunca bölgede kontrol ve denetim gerçekleştiriyor.

#AkdağTabiatParkı #Afyonkarahisar #Sandıklı #DoğalYaşam #OrmanYangınları #Piknik #Doğaseverler #GüvenlikÖnlemleri


Haber Kaynak : Beyaz Belge