GÜNDEM 27.09.2023 10:57:50 0
Afyon

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda önemli sonuçlar elde edildiğini duyurdu. 

Bakan Yerlikaya, İstanbul, Ordu, Bursa, Hakkari, Zonguldak, Elazığ, Kırıkkale, Muğla, Afyon, Aksaray, Giresun, Uşak, Balıkesir, Denizli, Manisa ve Bolu illerinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda toplamda 99 zehir tacirinin yakalandığını açıkladı.

- İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda 110 kg metamfetamin ve 250,000 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

- Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyonunda ise 7,5 kg esrar ele geçirildi ve 1 kişi yakalandı.

- Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda 1 kg esrar, 0,4 kg metamfetamin, 11,5 kg bonzai ve çeşitli içerikte çok miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, 32 kişi yakalandı.

- Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 12 kg esrar ele geçirildi ve 1 kişi yakalandı.

- Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli içerikte ve miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, 2 kişi yakalandı.

- Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli içerikte ve miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, 1 kişi yakalandı.

- Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından çeşitli miktarda metamfetamin, esrar ve uyuşturucu hap ele geçirildi ve 20 kişi yakalandı.

- Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli miktarda esrar ve skunk ele geçirilirken, 1 kişi yakalandı.

- Afyon İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 1,5 kg esrar ele geçirildi ve 1 kişi yakalandı.

- Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli içerikte ve miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, 1 kişi yakalandı.

- Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli içerikte ve miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, 1 kişi yakalandı.

- Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli miktarda metamfetamin ve bonzai ele geçirilirken, 23 kişi yakalandı.

- Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli içerikte ve miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, 10 kişi yakalandı.

- Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 0,5 kg esrar ve 0,5 kokain ele geçirilirken, 1 kişi yakalandı.

- Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli içerikte ve miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, 1 kişi yakalandı.

- Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli miktarda metamfetamin, esrar ve uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1 kişi yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ve jandarma ekiplerini tebrik ederek, zehir tacirleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve adaletin

yerine getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Türkiye'nin huzur ve güvenliği için bu tür operasyonların devam edeceğini belirtti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Uyuşturucu #operasyon #İçişleriBakanlığı #Emniyet #Jandarma


Haber Kaynak : Beyaz Belge