GÜNDEM 7.08.2024 14:46:51 0
Afyonkarahisar 7. Kez Dünya Motokros Şampiyonası

Afyonkarahisar, 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde 7’nci kez FIM Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. 

NG Otel'de gerçekleşen tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve Türkiye Motor Sporları Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından program başladı.

Program ve Video Gösterimi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda, 135 ülkede yapılan yarışlar ve etkinliklerden oluşan bir video gösterimi yapıldı. 

Ardından MXGP’nin bu yılki tanıtım filminin ilk gösterimi yapıldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Dünya Motokros Şampiyonası'nda dünyanın en yetenekli sporcularını izleme fırsatı bulunacağını belirten Köksal, "Afyonkarahisar'ın eşsiz doğası ve modern altyapısıyla birleşen bu heyecan dolu yarışlar, hem katılımcılara hem de izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. 

MotoFest ile motosiklet tutkunlarına hitap eden etkinlikler, konserler ve gösterilerle şehrimiz bir festival havasına bürünecek. 

Dünyanın en yetenekli motokros yarışçılarıyla adrenalin dolu anlar yaşanırken, ülkemizin en sevilen sanatçılarının sahne alacağı konserlerle coşkulu bir atmosfer oluşturulacak. 

Şehrimizin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık katacak bu etkinlik, uluslararası alanda Afyonkarahisar'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak." diye konuştu.

Teşekkür ve Davet

Köksal: "Katkıda bulunan sponsorlarınıza ve her şeyden önemlisi vergileri ile bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Afyonkarahisarlı hemşerilerime teşekkürlerini sunmak istiyorum. 

Sporun ve sanatın birleştirici gücü şehrimizi geliştirecektir. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Sizleri bu heyecan verici etkinliklerde birlikte olmaya ve Afyonkarahisar'ımızın misafirperverliğini yakından yaşamaya davet ediyorum." dedi.

Valinin Açıklamaları

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası’na 6 yılda 7. kez ev sahipliği yapıyor. 

7-8 Eylül’de düzenlenecek şampiyonada, Dünya Erkekler Motokros Şampiyonası, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası, Dünya Gençler Motokros Şampiyonası ve Avrupa Motokros Şampiyonası ile aynı anda 4 şampiyona nefesleri kesecek müsabakalara sahne olacak." dedi. 

Vali Yiğitbaşı, şampiyona için gelen spor severlerin şehri ziyaret etmeleri için turizm alanlarında çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Turizm ve Altyapı

Vali Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, 2024 Dünya Motokros Şampiyonası için hazır. 

Bu hazırlıklar ve altyapımız sayesinde Afyonkarahisar’ın, daha önceki organizasyonlarda kazandığı ‘En İyi Altyapı’, ‘En İyi Padok’ ve ‘En İyi Tanıtım Yapan Ülke’ unvanlarına ek olarak yeni ödüller kazanacağını umuyorum." dedi. 

Şampiyonanın, şehrin turizm potansiyelini artıracağını ve daha fazla sporcuyu ve izleyiciyi çekmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı'na Teşekkür

Vali Yiğitbaşı, "Bu büyük şampiyonayı organize etmede ve tüm sporcularımızı ve misafirlerimizi kusursuz bir şekilde ağırlamamızda Cumhurbaşkanlığımız destekleri ve himayeleri şehrimiz için çok önemli. 

Bu büyük organizasyona verdikleri destekten ötürü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olmak üzere Cumhurbaşkanlığımızın tüm birimlerine teşekkür ediyorum." dedi


#Afyonkarahisar #DünyaMotokrosŞampiyonası #MXGPTürkiye #Motofest #SporTurizmi #TurizmPotansiyeli #AfyonMotorsporları #CumhurbaşkanlığıHimayelerinde