GÜNDEM 20.12.2023 17:25:55 0
Afyon

Afyonkarahisar'da, İl Emniyet Müdürlüğü ve Gün FM işbirliğiyle düzenlenen Emniyet Saati programına Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bir personel konuk oldu. 

Programda uyuşturucu madde kullanımının sadece polisiye önlemlerle değil, aynı zamanda ekonomik, sosyal ve kültürel boyutları olan bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekildi.

Yetkili, “Bu, aynı zamanda ekonomik, sosyal, kültürel boyutları olan bir sağlık problemidir. 

Bizler polis olarak uyuşturucunun arzıyla mücadele ederken, tüm kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve halkımızla bu problemin tüm boyutuyla mücadele etmeliyiz. 

Vatandaşlarımız uyuşturucu madde ticareti veya kullanımı konusunda bir şüpheye düştüğünde, bu konuda ihbarda bulunmakta çekinmemelidir. 

Son yıllarda uyuşturucu madde operasyonlarımız artarak devam ederken, bu konuda vatandaşlarımızın desteğini de aldığımızı belirtmek isterim. 

Gençlerimizin zehirlenmesini önlemeye yönelik yaptığımız çalışmalarımızda vatandaşlarımızdan daha fazla destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün faaliyetleri de programda ele alındı. 

Yetkili, son iki yılda Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme (TUBİM) Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda 80 bin vatandaşa bilgilendirme yapıldığını ve 1250 olaya müdahale edilerek 1900 şüpheli şahsa işlem yapıldığını belirtti. 

Ayrıca, yapılan operasyonlarda ele geçirilen narkotik maddelerin büyük çoğunluğunun yol uygulamaları sırasında yakalandığına dikkat çekildi.

#NarkotikSuçlar #UyuşturucuMücadelesi #AfyonkarahisarEmniyet #ToplumsalSağlık


Haber Kaynak : Beyaz Belge