GÜNDEM 1.07.2024 18:07:11 0
Afyon Basın Cemiyeti Derneği

Afyon Basın Cemiyeti Derneği (ABC) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akar, başkan yardımcıları Hakan Dilek, Selcan Dilek Çöygün, Polat Yılmaz, Resul Sündük ve Genel Sekreter Zafer Murat Çakır, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nı ziyaret etti. Samimi bir havada geçen görüşmede, ABC Başkanı İsmail Akar, derneğin kuruluş amacını açıkladı.

 Derneğimiz İhtiyaçtan Dolayı Kuruldu

İsmail Akar, görüşmede yaptığı açıklamada, "Derneğimiz tamamen bir ihtiyaçtan dolayı kuruldu. Amacımız tüm basın mensuplarını çatımız altında toplamak, periyodik dönemler halinde eğitim çalışmalarına ağırlık vermektir. Biz kimseyle yarış ya da rekabet içinde olmayacağız. Doğru, düzgün habercilik düsturuyla yolumuza devam edeceğiz. İki ayrı cemiyetin olması denetim mekanizmasını çalıştırmak adına önemlidir. Önümüzdeki süreçte mesleki dayanışmayı sağlamak adına seminer, sempozyum çalışmalarımız olacaktır" dedi.

Rekabetin Olması Güzeldir

Vali Yiğitbaşı ise iki dernek olmasının rekabeti sağlaması açısından olumlu yanları olabileceğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Herkes kendine yakın bulduğu dernek, sivil toplum örgütünde hizmet edebilir. Rekabetin olması güzeldir. Afyon Basın Cemiyeti Derneğine başarılar diliyorum. Ama diyalog kanallarının açık tutulması gerekir. Biz her tarafa eşit mesafedeyiz. Önemli olan devlete karşı olmamaktır. Mesleki çalışmaların devam etmesi gerekir."

Vali Yiğitbaşı'nın Atama Beklentisi

Vali Yiğitbaşı, önümüzdeki günlerde çıkması beklenen valiler kararnamesinde herhangi bir atama bekleyip beklemediği sorusuna, "Görünen o ki, bu dönem Afyon’da kalacağım" karşılığını verdi.


#Afyon #BasınCemiyeti #ValiYiğitbaşı #Gazetecilik #MeslekiDayanışma #Eğitim #Rekabet #ABC

 


Haber Kaynak : Beyaz Belge