GÜNDEM 28.05.2023 17:20:21 0
85 yaşında karı koca oy kullanırken görevlilerin yardım talebini reddetti

Yaşlı karı koca, Hisarband 100 Yıl İlköğretim Okulu'na giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandığa koştu. 

85 yaşında olan bu vatandaşlarımız, seçimlerin önemine dikkat çekerek, vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bu türden vatandaşlık görevlerine olan sadakat ve katılım, demokrasinin temel taşlarından biridir. 

Her bireyin oy kullanma hakkı ve sorumluluğu bulunmaktadır, ve yaşlı vatandaşlarımız bu sorumluluklarını yerine getirmek için sandığa giderken seçimlerin önemini vurguladılar. Demokratik bir toplumda, seçimler vatandaşların iradesini ifade etme ve yönetimi şekillendirme aracıdır. 

Bu nedenle, her seçimin toplum için büyük bir önemi vardır. Yaşlı vatandaşlarımızın, bu önemi kavrayarak sandığa gitmeleri, demokrasiye olan bağlılıklarını ve katılımlarını göstermektedir. Bu örnek, yaşlı vatandaşların da seçimlere katılımının ve demokratik süreçlere aktif olarak dahil olmanın önemini vurgulamaktadır. 

Tüm vatandaşlarımızın, yaşlarına bakılmaksızın vatandaşlık görevlerini yerine getirmesi, toplumsal katılımın güçlendirilmesine ve demokrasinin sağlıklı işlemesine katkıda bulunur.


Haber Kaynak : Beyaz Belge