YAŞAM 5.09.2022 19:34:00 0
81 ile temsilcilik açılacak

Uyuşturucuyla Mücadele Federasyonu (UMFED) Genel Başkanı Yusuf Budak, 81 ilde temsilcilik açmak istediklerini söyledi.

Budak, Afyonkarahisar'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdürmek istediklerini belirterek, bu kapsamda 81 ilde temsilcilik açmak istediklerini, uyuşturucuya bulaşmış gençleri, bataklıktan kurtarmak için var güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi.

Başkan Budak, “Türkiye’de uyuşturucu ile mücadele oldukça yetersiz ve bağımlılık her geçen gür artıyor. Bu konuda ülke gelinde 250’ye yakın sivil toplum kuruluşuuyuşturucu ile mücadele konusunda sözde uğraş veriyor. Bunu neden söylüyorum çünkü bir çok sivil toplum kuruluşu birilerine koltuk sahibi yapmak ve protokolde yer almak için kurulan sivil toplum kuruluşları olduklarını görüyorum. Biz ve bizim gibi belli bir sayıdaki dernek ve sivil toplum kuruluşları ise bağımlılıkla ve bağımlı kardeşlerimize yardımlarını sürdürmektedir” dedi.

2022 yılı Narkotik eylem planlarına bakıldığı zaman bağlımlılık yaşının giderek düştüğünü ve bağımlılığın giderek artığını belirten Başkan Budak, federasyon olarak destek beklediklerini kaydetti.

Budak, “Derneğimizi kurmadan önce bir çok büyüğümüz ile görüştük ve bize destek vereceklerini söylediler. Ancak derneğimiz kurulup iş ciddiyete gelince hiçbir yerden destek bulamaz duruma geldik. Sözde destek çok ama gerçek destek hiç yok” diye konuştu.


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: temsilcilik açılacak