GÜNDEM 17.06.2023 09:59:00 0

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tarihi yapıları geri kazandırma atağı adına adım attı. Cumhuriyet dönemi yapılarından “Ataköy İlkokulu” diye bilinen tarihi bina restorasyon çalışmalarının ardından Ataköy Kadın Kültür Evi olarak hizmete geçti.

Başkan Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek’in ev sahipliğindeki törene; Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Murat Öner, Benol Kaplan, il protokolü, birim müdürleri, Mahalle Muhtarı Muharrem Özdemir, hanımlar ve Ataköy mahallesi sakinleri katıldı.

Hanımların hem ekonomik hem de sosyal anlamda kalkınmasına katkıda bulunması için Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri tarafından yenilenen eser, Kadın Kültür Evi olarak hizmet verecek. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in girişimleriyle kazandırılan yatırım, mahalle halkından da tam not aldı. 

Ataköy halkının kullanımına sunulan Kadın Kültür Evi bünyesinde meslek edindirme kursları, Kuran'ı Kerim, dikiş nakış, spor, takı- tasarım, iğne oyası gibi pek çok alanda eğitim verilecek. Kütüphane köşesi, oturma alanı, mutfağı bulunan projede hanımlar sosyalleşip, keyifli sohbetlerini yapıp, etkinliklerini gerçekleştirebilecekler.

“Tarihi yapıları kaderine terk etmiyor, yenileyerek hizmete kazandırıyoruz” diyen Zeybek ise konuşmasında; “Muhtarımız, istediği hizmeti almadan bırakmıyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu bina kaderine terk edilmiş eski bir ilkokuldu. 

Konaklarımızı sokak sağlıklaştırma çalışması ile Uzun Çarşı’yı da yine bu çalışmalar ile Afyon’a yakışır hale getirmek için yeniliyoruz. Valimiz, Milletvekillerimiz ve birim müdürlerimiz ile yaptığımız uyumlu çalışmalarla Afyonkarahisar’ın değerlerini gün yüzüne çıkarıyoruz. 

Onlardan biri de Ataköy Kadın Kültür Evi. Sayın Valimizin de destekleri ve katkıları ile içinin döşemesi yapıldı. Burada kadınlarımız ve kızlarımız aile bütçelerine katkı sağlayabilecekler. Hizmet etmeye devam edeceğiz. 58 mahallemizin muhtarları birbirinden değerli. Onların isteklerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Yurdunuseven ise; “Ataköy çok güzel hizmetler alıyor. Tarihi değeri koruduk. Onları değerlendirmek adına bu ilkokulu işlevsel hale getirdik. Manevi değerler eğitiminin de burada yapılması kanaatindeyim. Kültürümüze sahip çıktığı için Belediye Başkanımıza, belediye çalışanlarına ve Ataköy halkına teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı hizmetler yapmak nasip olur. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Milletvekili Özkaya’da konuşmasında bu güzel eserin hanımefendilerin maddi ve manevi hayatına önemli katkılar sağlayacağını belirterek; “Tarihi bir mekân belediyemizin öncülüğünde restore edilerek hizmete sunuluyor. Hanım kardeşlerimiz buradan çokça istifade etsinler. 

Burası hem maddi hem manevi anlamda gençlerin ve hanımefendilerin kendilerini geliştirmesine katkı sağlayacak bir mekan haline dönüştü. Ataköy gelişiyor, büyüyor. Doğru hizmet istendikten sonra gerekli ihtiyaç olduktan biz bu ihtiyaç ve talepleri yerine getirmek için buradayız. Ataköy Kadın Kültür Evimiz hayırlı olsun. Emeği geçen Başkanımıza, Valiliğimize, Muhtarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Yiğitbaşı ise; “ Afyonkarahisar’ın şehir olarak kendine özgü biçimde başlattığı önceki valimiz döneminde ve şu anda da hızla devam ettirilen kadın kültür evlerimize bir yenisi daha eklendi. Afyonkarahisar’daki 20 olan kadın kültür evi sayısı Ataköy ile birlikte 21’e ulaştı. İlçeler ve beldelere gittiğimiz zaman kadınlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. 

Kadın Kültür Evleri ve Kooperatiflerimiz sayesinde kendilerini daha fazla sosyal hayata dâhil olmuş hissetmeleri ve yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri onların kendine olan özgüvenlerini çok daha fazla artırıyor. Ev ekonomilerine katkıda bulunmaları da onları çok mutlu ediyor. Bu vesileyle deprem bölgesine destek olan, hizmet eden kadın kooperatiflerimize kültür evlerimize teşekkür ediyoruz.

Yaptığınız her türlü çalışmadan çabadan dolayı sizlerle gurur duyuyoruz. 2022 Eylül ayından itibaren yedi aylık süreçte 36 binden fazla kadınımız Kadın Kültür Evimizde  eğitim almış. Yine kültür sanat sosyal faaliyetlerden 30 binden fazla kadınımız faydalanmış. 

Bizler hem belediye başkanımızla hem siyasilerimizle hem de muhtarlarımızla kadınlarımıza katkı sağlamaya onlar için böyle imkânlar hazırlamaya devam edeceğiz. Ataköy Mahallemiz için hayırlı olsun. Kadınlarımızın burada çok güzel işler çıkartacağına inanıyorum, güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın duası ile Ataköy Kadın Kültür Evi hizmete açıldı. Tören, Başkanı Mehmet Zeybek ve heyetin mahalle sakinleri ile sohbet edip, fotoğraf çekinmesi ile son buldu.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: " binden fazla kadın buralarda eğitim "