GÜNDEM 26.04.2024 16:10:55 0
“200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik”

Merkez Çakır mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 211 ada 52 parsel numaralı taşınmazın bazı kişiler tarafından ele geçirilmeye çalışıldığı yönünde iddialarla alakalı ismi geçen Bilal Çiftçi, İsmail Çiftçi ve Hüseyin Bozoklu açıklamalarda bulundu. 

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Bilal Çiftçi söz konusu arazinin devletin hüküm ve tasarrufu altında "Ham toprak" vasıflı bir alan olduğuna değinerek, art niyetin söz konusu olmadığını ifade etti.

“İlimiz Merkez ilçesi Çakır Mahallesi 211 Ada 52 parsel nolu "ham toprak" vasıflı 35.176 m2 alan civar halk tarafından sahipsiz görüldüğü için çöp ve moloz dökülerek çevre kirletiliyordu. 

Bilal ÇİFTÇİ ve İsmail ÇİFTÇİ olarak kendi imkânlarımızla aldığımız 200 adet çeşitli meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek ve bu alana komşu parselde bulunan orman alanına pikniğe gelen vatandaşlar ve civar halk yesin diye diktik. 

Alanın ağaçlandırıldığının belli olması ve yeni çöplerin dökülmemesi maksadı ile tarafımızdan ağaçlandırıldığına dair de levha yazdırdık. 

Söz konusu alanda tarafımızdan yapılmış hiçbir yapılaşma girişimi yoktur.” dedi.

ÇİFTÇİ: VALİLİĞİN VERMİŞ OLDUĞU TAHLİYE KARARINI SAYGI İLE KARŞILIYORUZ

Hiçbir maddi kaydı kaygı ve menfaat gözetilmediklerine dikkat çeken Çiftçi, ağaçlandırmaya verilen tepkiye anlam veremediklerini dile getirdi. 

Çiftçi, “Köy muhtarı ve halkı keşke bizden önce alan çöplüğe dönüştürülmeden önce bu duyarlılığı gösterse idi. 

Onlarca kamyon hafriyat artığı, gübre ve her çeşit atığın halen alanda mevcut olup çevreyi güzelleştirmek adına dikilen yeşermiş fidanların bile insafsızca defaten sökülmesi düşündürücüdür.

Afyonkarahisar Valiliği'nin vermiş olduğu tahliye kararını saygı ile karşılıyoruz. Tebliğ edilen karara uyacağız ve alanı Bugün itibari ile teslim edeceğiz”

BOZOKLU: ALANA TARAFIMDAN BİR LEVHA DİKİLMEDİ

Hüseyin Bozuklu ise bu haberle hiçbir alakasının olmamasına rağmen ismi geçtiğini ifade ederek, alana tarafından bir levha dikilmediğini belirtti. 

“Alana tarafımdan bir levha diktirilmemiştir. Bilal ve İsmail ÇİFTÇİ ile olan dostluğum, orman mühendisi olmam ve hayatın olağan akışı içinde çeşitli ortamlarda birlikte görülmemiz nedeniyle ismim onlarla birlikte zikredilmiştir” dedi.

#Ağaçlandırma, #ÇevreDostu, #Afyonkarahisar 


Haber Kaynak : Beyaz Belge