Tarih: 26.04.2022 05:29

Şuhut Belediyesi’nin hatıra paraları dağıtım için hazır

Facebook Twitter Linked-in

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bilindiği üzere taarruz planların son şekli M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte Şuhut'ta bulunan Atatürk Evinde yapılmış ve taarruzun başladığı 25 Ağustos 1922 tarihine kadar Türk Ordusunun 70 binden fazla askeri Şuhut İlçesinde toplanarak taarruzun başlatıldığı Kocatepe'ye çıkmıştır. Şuhut Halkı tüm imkanlarını seferber ederek, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen binlerce askeri İlçe Merkezinde bağrına basmış ve Türk Ordusuyla birlikte her türlü ihtiyaçlarını gücü yettiğince gidermeye çalışarak, Millî Mücadele noktasında önemli bir manevi görevi gururla yerine getirmiştir.

Şuhut İlçesi şüphesiz; Büyük Taarruz'un tarihinde coğrafi açıdan Ordumuz açısından önemli bir kilit olmuş ve bağımsızlık yolunda atılan en son imzanın başlangıç noktası olmuştur. Şuhut'un, Büyük Taarruzda üstlendiği vazifenin önemi savaşı idare eden başta M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hatıratlarında sıklıkla yer bulmuş ve Şuhut Halkının üstün fedakarlığı dile getirilmiştir” dedi.

Recep Bozkurt, Şuhut Belediye Başkanlığı olarak bu yıl Büyük Taarruzun 100. Yılı olması sebebi ve Büyük Taarruzun başlangıcına fedakarca ev sahipliği yapmış olan İlçemiz adına çok özel, farklı projeler ve etkinliklerle yüzüncü yıl kutlamalarına anlamlı anılar katmak istediklerini belirterek, bu doğrultuda Şuhut Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatılan yüzüncü yıla özel hatıra para projesinde son aşamaya geldiklerini ve hatıra paraların dağıtımına önümüzdeki günlerde başlayacaklarını ifade etti. Şuhut Belediyesi için hazırlanan 100.Yıl Hatıra Para projesinin fikir, tasarım ve uygulama çalışması Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi Proje Koordinatörü Gazeteci Yazar Murat Akarçay tarafından gerçekleştirildi.

Şuhut Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatılan Hatıra Paraların çapı 34 milimetre, kalınlığı 2,25 milimetre olarak tasarlanırken, pirinç ve nikel alaşım üstü sarı elektrolid kaplama tekniğiyle Belçika'da özel olarak üretildi. Hatıra Paraların üzerinde hiçbir lira ve birim ifadesi olmayıp, nümismatik yani anı parası ve madalyon koleksiyonerliği statüsü ve ebatlarında üretimi gerçekleştirilerek küresel nitelikte sertifikalandırıldı.

Hatıra Paranın ön yüzünde Şuhut Atatürk Evinin kabartma Rölyefine yer verilirken, diğer tarafında 2D Madeni Para Basım tekniğiyle Şuhut Belediyesinin logosuna yer verildi. Hatıra Paralar dağıtımda aksaklık olmaması ve Resmi olarak kayıt altında sahiplerine ulaşması adına, Ankara Devlet Protokolü başta olmak üzere, Afyonkarahisar ve Şuhut İlçe Protokolü ayrıca İlimizde bulunan tüm Basın Yayın Kuruluşlarına dağıtımda aksaklık olmaması ve tüm noktalara sağlıklı ulaşması adına kargo ile iletilecek. Üretilen hatıra paranın yakın dönemde Uluslararası Para Koleksiyonerlerinin dikkatini çekeceği, Uluslar arası para koleksiyonlarında dolaşımda olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Şuhut Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Büyük Taarruz'un 100.Yılı Hatıra Para çalışması; Afyonkarahisar genelinde bu yıl gerçekleştirilecek Zafer Haftası yüzüncü yıl etkinlikleri kapsamında çok özel ve ayrıcalıklı bir projeler arasında hafızalarda yerini alacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —