SİYASET 15.03.2023 03:04:00 0
Kadir Uysal: “Depremle ilgili tüm çalışmalar eksik ve yanlış”

Uysal: “Sorumlu makamlar, depremi bir merkezden idare etmeye çalıştılar, başaramadılar. “Her şeyi biz yapacağız” dediler yapamadılar” dedi. Ne yazık ki bu panik devam ediyor diyen Başkan Kadir Uysal: “Her şeyin kontrol altında olduğu algısını vermeye çalıştılar, o da olmadı, o da tutmadı. Geçen hafta deprem bölgesindeydim. Ne yazık ki bu panik, bu savrukluk, bu dağınıklık devam ediyor” dedi. 

“Yok, demekle sorunlar yok olmuyor” 

Uysal: “Depremin üzerinden 36 gün geçti. Bölgede hâlâ çadır yok, gıda ve hijyen sorunları hala devam ediyor. İnsanlar, haftalardır duş alamıyorlar. Sıcak yemek yiyemiyorlar. Temiz bir tuvalete giremiyorlar. Ülkeyi yönetenler, bölgede sorun var, deyince kızıyorlar. Ama yok demekle de sorunlar yok olmuyor. Siz istediğiniz kadar “her şeyi yaptık” deyin. “Babam soğuktan donarak öldü” diyen kızımızın gözyaşları, “bizi kurtarın!” diyen ses kayıtları orta yerde duruyor” dedi. 

“Kredi vermek destek vermek değildir”

Kadir Uysal: “Ak Parti iktidarları, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye yeni kredi vermeyi ya da borçlarını ötelemeyi destek sanıyor. Enkazın altından çıktığı, pijamasından başka bir şeyi kalmamış işini, işyerini, kaybetmiş depremzedelerin borçlarını öteliyorlar, kredi veriyorlar. Deprem bölgesinde her şey normal mi? Bu krediyi nasıl ödeyecekler? Diye düşünmüyorlar. Deprem bölgelerindeki esnafa, çiftçiye kredi değil, hibe desteği verilmelidir” dedi.

“Depremzedelerin tüm borçları silinmelidir”

Uysal: “Depremzedelerin elektrik, su, doğalgaz ve telefon borçları silinmelidir. Bu hizmetler bir süre bedelsiz olmalıdır. Depremden zarar gören vatandaşlarımızın bankalara ve kooperatiflere olan borçları da silinmelidir. Yapılacak olan konut ve işyerleri depremzedelere bedelsiz verilmelidir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına koşul aranmaksızın ölüm aylığı bağlanmalıdır. Depremde yaralanan veya engelli hâle gelen vatandaşlarımıza özel hastaneler dahil olmak üzere tedavi, ilaç, protez, araç ve gereçlerin ücretsiz verilmesi şarttır” dedi. 

“Demokratik parlamenter sistemden yanayız”

Başkan Uysal: “Türkiye bir sonraki seçimleri demokratik, parlamenter sistem içinde yapmalıdır. Partiler, 50+1 kıskacından da kurtulmalı seçmenin önüne, kendi güçleri, projeleri ve söylemleriyle çıkmalıdır. Türkiye Değişim Partisi olarak bu amaca hizmet eden ve ilkelerimize uyan, iş birliklerini destekleriz.  Türkiye Değişim Partisi her zaman sorunun değil, çözümün parçası olmuştur” dedi. 

“TDP, seçime hazırdır” 

Uysal: “Türkiye Değişim Partisi, ekonomik milliyetçilik anlayışı ve 5T formülüyle, projeleri ve güçlü teşkilatıyla seçime hazır bir partidir. Halkla iç içe siyaset yapmaya devam edeceğiz. Büyük acılar yaşıyor, zor zamanlardan geçiyoruz. Ama ben inanıyorum ki, bu zorluklar bizi güçlendirecek, yaşadığımız acılar bize yol gösterecek. Çocuklarımız için yeni ve güzel bir Türkiye kuracağız” dedi. 

“Türkiye’yi yeniden rayına oturtacağız” 

Kadir Uysal: “Türkiye Değişim Partisi olarak, milletimizin geleceği adına umutla ve heyecanla doluyuz. Türkiye’nin yücelmesi ve güçlenmesi için, bütün kadrolarımızla, canla başla ve büyük bir heyecanla çalışacağız. Türkiye’yi yeniden rayına oturtacağız” dedi.