Tarih: 07.03.2022 17:38

Kadın Kültür Evleri’ne bir ödülde Halk Bank’tan

Facebook Twitter Linked-in

Daha önce TÜSİAD tarafından İşimizin Yarını temasıyla düzenlenen Ortak Yarınlar 2021 Ödül Programı’nda "Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar" kategorisinde ödül alan Kadın Kültür Evleri Projesi, bir başka ödülünü de Halkbank Üreten Kadınlar Yarışmasından elde etti.

“Değişim ve gelişimin mimarı kadınlar olacaktır” düşüncesiyle 24 Temmuz 2020’de Vali Gökmen Çiçek’in eşi Sümeyra Çiçek öncülüğünde hayata geçirilen Kadın Kültür Evleri Projesi başarıdan başarıya koşuyor. Tüm finansal süreçlerde kadın girişimcilere avantajlı hizmetler sunmak hedefiyle “Kadın Girişimci Bölüm Müdürlüğü ”nü  kuran Halkbank, girişimci kadınları cesaretlendirmek, projelerini hayata geçirmelerine destek olmak amacıyla “Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nı organize ediyor. 7 coğrafi bölgeden kadın girişimcilerin katılım gösterdiği inovasyon ve markalaşma ile ön plana çıkmış, bulunduğu yöreye katkı sağlamış, yöredeki diğer kadın girişimciler için ilham kaynağı olmuş, sıfır atık yaklaşımı ile öne çıkmayı başarmış veya bu nitelikleri ihtiva eden projeye sahip, sürdürülebilirlik yönünde somut adımlar atmış kadın girişimcilerin değerlendirilerek ödüllendirildiği Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nda bir ödül de Kadın Kültür Evleri Projesinin oldu. Kadın Kültür Kooperatifleri 150.000 TL’lik ödülün sahibi oldu.

2022’de çok daha büyük işler başaracak

İstanbul’da gerçekleştirilen ödül törenine katılan Vali Gökmen Çiçek, ödül töreni sonrası duygularını sosyal medya hesabından paylaştı. Vali Çiçek: “Kadınlarımızdan yine hepimizi gururlandıran bir başarı hikâyesi geldi. Kadın Kültür Kooperatiflerimiz Halkbank Üreten Kadınlar Yarışmasında derece alarak para ödülü kazandı. Bu gurur hepimizin. Ben inanıyorum Kadın Kültür Evleri Projesi 2022’de çok daha büyük işler başaracak” ifadelerini kullandı.

213 kadın kendi işinin sahibi oldu

Bir buçuk yıllık sürede açılan 25 kadın kültür evi ile 85.000’nin üzerinde kadına ulaşılırken, yaklaşık bir yıllık bir sürede de kolektif çalışma ruhuyla 17 kadın kooperatifi kuruldu. Kooperatiflerde 213 kadın kendi işinin sahibi olurken, bu kadınlar ilçelerindeki ev eksenli çalışan 60 kadına da destek sağlandı. Tarımsal üretimden gıdaya, hediyelik eşyaya kadar farklı sektörlerde çalışmalarını yürüten kadın kültür kooperatifler, ülke ekonomisine yaklaşık bir yıl gibi bir sürede 6.000.000,00 TL katkı sağlandı.

400’den fazla ürün

Kadın Kültür Evleri ve Kooperatiflerimiz, özellikle kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine katkı sağlamanın yanında kadınların istihdama katılımını teşvik edici faaliyetler de yapmaktadır.  Bu amaçla Kadın Kültür Evleri üretim atölyelerinde üretime katılan kadınların, üretimsel örgütlenmesi desteklenerek 17 kadın kooperatifi kurulmuştur. Kooperatiflerdeki üretimler, ilçelerin potansiyelleri dikkate alınarak gıdadan hediyelik eşyaya kadar geniş bir yelpazede 400’den fazla ürünü içermektedir. Kadın üretimini gelire dönüştürecek olan sürdürülebilir satış ve pazarlama ağının oluşturulabilmesi için gerekli adımlar atılmış ve ilimiz genelinde 6 tane Kadın Kültür Market hizmete açılmıştır.

E ticarete atıldılar, satışa başladılar

Proje kapsamında ayrıca kadın kooperatiflerinin e ticaretteki pazar payını arttırmak üzere albikere.com online alışveriş sitesi kurularak 17 kadın kooperatifi bu sitede satış yapmaya başladı. Oluşturulan bu model ile kadın kooperatifleri yaklaşık bir yıl gibi bir sürede 6.000.000,00 TL ciro elde etti. Sosyal sorumluluk kapsamında kurulan albikere.com online alışveriş sitesi ile satışlardan elde edilen gelir, ilimizde yaşayan öğrencilere burs katkısı sağlamaktadır. İl genelindeki tüm kadınlara doğrudan ya da dolaylı olarak hizmet veren bu model ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, STK’ların ve özel sektöründe içinde yer aldığı bir yürütme kurulu ile güçlenerek hizmet vermektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —