SİYASET 13.02.2023 21:00:00 0
Daylık: “En önemli ihtiyaç barınma ve ısınma”

DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık yaptığı yazılı açıklamada;

Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar her geçen gün değişiyor. Soğuk havayla mücadele eden depremzedeler için barınma ve ısınma öncelikli ihtiyaç oldu. Acil gıda, giyecek ve battaniye gibi ihtiyaçların yerini çadır, çadır içi mat, yorgan, yastık ve soba aldı. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşerilerimizden de yapılacak yardımlar konusunda bu tür ihtiyaç maddelerine yönelmelerini istiyoruz. Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar dahilinde depremzede vatandaşlarımıza elimizden geldiğince onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. 

“En önemli ihtiyaç barınma ve ısınma”

Depremin ilk gününden itibaren, on ilde oluşturulan deprem koordinasyon merkezlerimiz aracılığı ile yardımın ulaşamadığı, iletişimin güçlükle sağlandığı, bölgelerde, köylerde ve mahallelerde Deva Partisi teşkilatlarının oluşturmuş olduğu iletişim ağı ile depremzedelerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Deprem bölgesinde on il başkanlığımızın oluşturmuş olduğumuz depolar ve kurulan koordinasyon merkezlerinin ilimize ilettiği ve bizim takip ettiğimiz ihtiyaçlardan en önemli konu barınma ve ısınma ihtiyaçlarının olduğunu gözlemledik. Kurulan çadırlarda hem ısınma ihtiyaçlarının karşılanması hem de yemeklerin pişirilmesi ve ısıtılabilmesi için ilimizde faaliyet gösteren soba imalatı yapan firmalarla bire bir temas kurarak, çadırların yaşam alanı haline gelmesi için bir koordinasyon ağı oluşturduk. Elimizden geldiğince bize gelen talepleri geri çevirmeden gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 

“500’e yakın soba gönderdik”

Teşkilatımızla birlikte el ele vererek hemen hemen her gün bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Toplamda 500’e yakın soba göndermeye çalıştık. Zaman zaman nakliye konusunda ve ürün tedarikinde sıkıntılar yaşasak da Afyonumuzun yiğit, mert , yardımsever ve hayırsever insanları sayesinde bu ihtiyaçları yerlerine, adreslerine elbirliği ile ulaştırıyoruz.  Bu zor günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Allah devletimize ve milletimize bu zor günlerde kolaylıklar versin. Arama kurtarma faaliyetlerine katılan isimsiz kahramanlarımıza, gönüllülerimize ve devletimizin tüm birimlerine Allah güç kuvvet versin. Hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve kalanlara da sabırlar versin. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi.