Tarih: 30.07.2024 17:07

AFSAD'dan Deprem Sigortası Bilgilendirmesi

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar'da yaşanan deprem sonrası Afyon Sigorta Acenteleri, vatandaşlara zorunlu deprem sigortası ve ek sigorta poliçelerinin önemini vurguladı.

Deprem Gerçeği ve Sigorta Bilinci

11 Temmuz 2024 tarihinde sabah saatlerinde Afyonkarahisar'da meydana gelen deprem, ülkemizin deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Afyon Sigorta Acenteleri Yönetim Kurulu Başkanlığı (AFSAD), vatandaşlara zorunlu deprem sigortası ve konut sigortaları hakkında bilgi verdi.

Sigorta ile Güvence Altına Alınan Varlıklar

AFSAD, deprem sonrası yapılan açıklamada, daha yıkıcı bir depremin ciddi maddi kayıplara yol açabileceğini hatırlattı. 

Bireylerin, taşınmaz varlıklarını koruma altına almak için sigorta yaptırmalarının önemini vurguladı. 

"Basiretli Tüccarlar ve bilinçli tüketiciler" olarak sigorta yaptırmanın gerekliliğine dikkat çekildi.

Profesyonel Sigorta Acentelerinden Destek

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 24. Sigortacılık Meslek Komitesi ve Afyon Sigorta Acenteleri Derneği, il merkezinde faaliyet gösteren profesyonel sigorta acentelerinden zorunlu deprem sigortası ve konut sigortaları hakkında her türlü bilgi ve teknik destek alınabileceğini belirtti.

Kitle İletişim Araçları ile Bilgilendirme

AFSAD, vatandaşlara ulaşarak zorunlu deprem sigortası (DASK) ve tamamlayıcı diğer ek sigorta poliçelerinin önemini anlatmayı ve kitle iletişim araçları ile bilgilendirme yapmayı hedeflediğini açıkladı. 

Küçük miktarlarla alınacak tedbirlerin, devletin yükünü hafifleterek vatandaşlık görevini yerine getirmede önemli bir adım olduğunu ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —